Uhićeno 20 osoba zbog namještanja utakmica

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Krenuli smo u kriminalističko istraživanje. U tijeku su uhićenja i to je sve što za sada možemo reći", kazao je glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec najavivši da će nešto više pojedinosti moći reći kasnije poslijepodne. Potvrdio je da je riječ o akciji USKOK-a u kojemu, pak, ništa nisu željeli otkriti.

Akcija se provodi diljem Hrvatske, najviše je uhićenih na području Zagreba. Te su osobe sprovedene u centar zagrebačke policije u Heinzelovoj ulici.

Policija je najavila da će pojedinosti o akciji iznijeti u utorak poslijepodne.

Štimac i Sinovčić demantirali da su na razgovoru u policiji


Neki mediji su objavili da među uhićenima ima i poznatih nogometaša i nogometnih menadžera. Spominjala su se imena Rene Sinovčića, Igora Štimca, Zvonka Zubaka, Jasmina Agića i Tomislava Butine.

Štimac je u razgovoru za Danas.hr demantirao da je bio u policiji.

"Nisam dosad bio u policiji. Ja obnašam važne funkcije u nogometu i da me pozovu ja bih to razumio, ne bih se na to uvrijedio", rekao nam je Štimac.

Navode o uhićenju demantirali su i Sinovčić i Butina.

Marković pozdravio akciju


Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Vlatko Marković, koji se nalazi u Južnoj Africi, poručio je da nema nikakvih informacija o akciji USKOK-a, ali da mu je drago što je ona pokrenuta i da pozdravlja sve one mjere koje će rasvijetliti cijeli slučaj.

Na trodnevnom seminaru FIFA-e u Johannesburgu su i glavni tajnik Zorislav Srebrić, te izbornik Slaven Bilić i Aljoša Asanović, pa od njih nije bilo komentara. Glasnogovornik nogometne reprezentacije Davor Gavran kazao je da takve informacije ne spadaju u "opis njegovog radnog mjesta"!
Danas.hr

Vezani članci