Komična namještaljka utakmice u Rusiji: U završnici za pamćenje devet promašenih bacanja i 13 izgubljenih lopti

namještanje utakmica, Rusija

Nevjerojatno loše i prozirno namještenu utakmicu odigrali su lider ruske košarkaške divizije Arsenal iz Tule i Dinamo iz Stavropolja. Epilog komične namještaljke je izbacivanje Arsenala iz lige pod optužbom za ilegalno klađenje.

Utakmica je završena pobjedom Arsenala 82:65, pri čemu su u posljednjih sedam minuta postignuta samo tri poena. I to slučajno, bacanjem lopte u tablu, prenosi index.hr.

Završnica za pamćenje donijela je devet promašenih bacanja i čak 13 izgubljenih lopti. I to tako da je nevjerojatnih pet puta istekao napad, zatim dva puta lopta nije izvedena iz auta u roku od pet sekundi te tako što su igrači Arsenala, nikako ne želeći postići koš, dva puta napravili faul u napadu.

https://www.youtube.com/watch?v=DLrIOuAuhaA&feature=emb_logo

Kada su i morali pucati na koš, "suparnici" su to radili nevoljko i loše, posebno Arsenal koji je promašio pet šuteva, a Dinamo jedan. Gledatelji su naravno umirali od smijeha na ovu farsu, posebno prilikom izvođenja slobodnih bacanja, ali su na kraju obje momčadi ispratili zvižducima.

Izvršni odbor Ruske košarkaške federacije izbacio je, dakle, Arsenal iz lige te suspendirao nekoliko igrača do kraja sezone, a trenera Arsenala do kraja 2021. Zanimljivo, dinamovci su prošli sjajno. Njih sedam dobilo je tek ukor. "Najbolje" je što se košarkaši Arsenala uporno trude dokazati da u svemu nije bilo ničega ilegalnog i da su, ako je i bilo slučajno, za to krivi gosti iz Stavropolja.