SUMNJE U NAMJEŠTANJE Kosovska policija pokrenula istragu u vezi utakmice Ballkanija i Dinama

Ballkani Dinamo
Marko Lukunic/PIXSELL

Kakva "bomba" s Kosova! Tamošnja policija i Državno tužiteljstvo pokrenuli su istragu u vezi utakmice Ballkani - Dinamo (2:0) zbog sumnji u namještanje!

Podsjetimo, Dinamo je prošle jeseni u Prištini odigrao "jednu od najgorih europskih utakmica u svojoj povijesti", u utakmici 2. kola C-skupine Konferencijske lige izgubio je od prvaka Kosova Ballkanija, momčadi s najmanjim koeficijentom od svih klubova u spomenutom natjecanju. Shodno tomu, Dinamo je bio veliki favorit na kladionicama.

No, pukla je bruka, momčad Sergeja Jakirovića s lakoćom je poražena na stadionu Fadil Vokrri. Neki smatraju i "prelako", pa je glasnogovornica Državnog tužiteljstva Laureta Ulaj za kosovski Nacionale potvrdila da je pokrenuta istraga u vezi ove utakmice.

- Potvrđujemo da se po ovom pitanju poduzimaju istražne radnje državnog odvjetnika - izjavila je Ulaj.

Naravno, reagirao je prvak Kosova izrazivši "zabrinutost zbog tendencija narušavanja imidža kluba":

- Pokušava se baciti prašina na povijesnu pobjedu ostvarenu protiv velike momčadi Dinama, na utakmicu koja je zaokupila pažnju europskih i svjetskih medija zbog velikog uspjeha naše momčadi - stoji u priopćenju kluba, kao i sljedeće:

- Pozivamo sve instance pravosuđa, Tužiteljstvo i Sud, istražitelje i novinare, da se ozbiljno pozabave ovim pitanjem, te da rasvijetle javnosti svaki mogući detalj. A kada se to učini svi uključeni u ovu priču moraju snositi odgovornost jer ne možemo dopustiti da se blati ime našeg kluba, naš rad i znoj - piše u priopćenju Ballkanija.

Kosovska policija i Državno tužiteljstvo su na potezu...