Uhićeno 20 osoba zbog namještanja utakmica

namještanje utakmica, silovanje, pljačka, tučnjava, prometna nesreća, droga, Sipa, krađa, napad, novinar, ubojstvo, Orašje, pucnjava, pucnjava, ranjavanje, Sarajevo, nk šibenik, pekara, krađa, Međugorje, glamoč, pokušaj ubojstva, prometna nesreća, kobilovača, samoubojstvo, opine, prometna nesreća, potpolje, Livno, kosturnica, maloljetnici, Tomislavgrad, prometna nesreća, MUP HBŽ, prometna nesreća, žepče, pogibija, Drniš, prometna nesreća, ubojstvo, profesorica, Zagreb, policijska uprava, Mostar, policija, zapaljeno vozilo, prometna nesreća, Čapljina, ubojstvo, samoubojstvo, Ljubuški, prekršaj, kazna, Imotski, svekrva, otrov, heroin, šverc, karlovac, Posušje, krađa, zlato, Buna, sudar, prometna nesreća, drvar, Kupres, MUP HBŽ, prometna nesreća, Sarajevo, Mostar, pljačka, provala, Mostar, prometna nesreća, prometna nesreća, Slavonija, ubojstvo, Zagreb, prometna nesreća, pogibija, Metković, prometna nesreća, prometna nesreća, stravično, Kutjevo, prometna nesreća, Zagreb, s
Krenuli smo u kriminalističko istraživanje. U tijeku su uhićenja i to je sve što za sada možemo reći", kazao je glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec najavivši da će nešto više pojedinosti moći reći kasnije poslijepodne. Potvrdio je da je riječ o akciji USKOK-a u kojemu, pak, ništa nisu željeli otkriti.

Akcija se provodi diljem Hrvatske, najviše je uhićenih na području Zagreba. Te su osobe sprovedene u centar zagrebačke policije u Heinzelovoj ulici.

Policija je najavila da će pojedinosti o akciji iznijeti u utorak poslijepodne.

Štimac i Sinovčić demantirali da su na razgovoru u policiji


Neki mediji su objavili da među uhićenima ima i poznatih nogometaša i nogometnih menadžera. Spominjala su se imena Rene Sinovčića, Igora Štimca, Zvonka Zubaka, Jasmina Agića i Tomislava Butine.

Štimac je u razgovoru za Danas.hr demantirao da je bio u policiji.

"Nisam dosad bio u policiji. Ja obnašam važne funkcije u nogometu i da me pozovu ja bih to razumio, ne bih se na to uvrijedio", rekao nam je Štimac.

Navode o uhićenju demantirali su i Sinovčić i Butina.

Marković pozdravio akciju


Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Vlatko Marković, koji se nalazi u Južnoj Africi, poručio je da nema nikakvih informacija o akciji USKOK-a, ali da mu je drago što je ona pokrenuta i da pozdravlja sve one mjere koje će rasvijetliti cijeli slučaj.

Na trodnevnom seminaru FIFA-e u Johannesburgu su i glavni tajnik Zorislav Srebrić, te izbornik Slaven Bilić i Aljoša Asanović, pa od njih nije bilo komentara. Glasnogovornik nogometne reprezentacije Davor Gavran kazao je da takve informacije ne spadaju u "opis njegovog radnog mjesta"!
Danas.hr