6. kolo Premijer lige BiH: Zrinjski dočekuje Borac, Željezničar na Pecari

Vidi originalni članak

Vikend pred nama  donosi nam 6. Kolo Premijer lige BiH i nekoliko veoma zanimljivih utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Parovi 6. Kola:

NK Čelik Zenica-FK Tuzla City

FK Radnik Bijeljina-FK Mladost Doboj-Kakanj

FK Sarajevo-FK Velež Mostar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FK Sloboda Tuzla-FK Zvijezda 09

HŠK Zrinjski Mostar-FK Borac Banja Luka

NK Široki Brijeg-FK Željezničar

 

NK Čelik Zenica-FK Tuzla City

Na Bilinom polju Čelik dočekuje FK Tuzla City i to će biti jedna vrlo zanimljiva utakmica. Čelik je sasvim solidan u ovom prvenstvu, a za goste se može čak reći i da su mali hit početka ove sezone Premijer lige. S obzirom da se utakmica igra u Zenici malu prednost dajemo Čeliku, ali neće biti nikakvo iznenađenje ako se utakmica završi povoljnije po goste.

 

FK Radnik Bijeljina-FK Mladost Doboj-Kakanj

Radnik na svom terenu dočekuje Mladost. Momčad Mladena Žižovića igra puno bolje nego što to pokazuje ljestvica. Radnik je u dosadašnjem dijelu prvenstva imao puno pehova i ova utakmica protiv Mladosti mogla bi biti prekretnica. Gosti ipak neće doći u Bijeljinu s bijelom zastavom, tako da nas očekuje jedna dosta kvalitetna utakmica u kojoj je ipak Radnik favorit.

 

FK Sarajevo-FK Velež Mostar

Ovo je jedna od utakmica koja će privući veliku pozornost, ali i veliki broj gledatelja. Nakon ispadanja iz europskih natjecanja aktualni prvak se može u potpunosti okrenuti domaćem prvenstvu. Sarajevo je favorit na svom terenu bez obzira na ime protivnika koji dolazi na Koševo. S druge strane Velež dolazi na Koševo na krilima četiri boda iz zadnja dva kola. Utakmica je to koja se može svrstati u jedan od derbija kola, i s obzirom na sve okolnosti Sarajevo je ipak veliki favorit za osvajanje bodova.

 

FK Sloboda Tuzla-FK Zvijezda 09

Na Tušanj stiže Zvijezda 09. Domaćini ove sezone igraju dobar nogomet i to su demonstrirali proteklo kolo na Grbavici. Zvijezda nije impresivna ove sezone i ukoliko se nešto drastično ne promijeni jedan je od glavnih kandidata za ispadanje. U ovoj utakmici Sloboda je favorit i nakon nje trebala bi biti bogatija za tri boda.

 

HŠK Zrinjski Mostar-FK Borac Banja Luka

Zrinjski pod inperitivom pobjede dočekuje Borac. Plemići u dosadašnjem dijelu prvenstva nisu još postigli pogodak i krajnje je vrijeme da napad proradi. Borac je iskusna ekipa koja je pokazala da će igrati zapaženu ulogu u ovom prvenstvu, tako da Bijeli brijeg očekuje jedna kvalitetna utakmica u kojoj prednost dajemo Zrinjskom.

 

NK Široki Brijeg-FK Željezničar

Na Pecari nas očekuje derbi kola u kome Široki Brijeg dočekuje Željezničar. Domaćinima su potrebni bodovi za priključak gornjem dijelu ljestvice, i nema sumnje da će Široki učiniti sve da slavi pred svojim navijačima. S druge strane Željezničar također ima velike ambicije i po najavama dolazi po dobar rezultat na Pecaru. U ovoj utakmici nema izrazitog favorita, tako da su moguća sva tri znaka.

Rezultati by SofaScore

HERCEGOVINA.info

 

 

 

 

Vezani članci