6. kolo Premijer lige BiH: Zrinjski dočekuje Borac, Željezničar na Pecari

NK Široki Brijeg, FK Sarajevo, NK Široki Brijeg, FK Radnik Bijeljina, Premijer Liga BiH pregled, najava, pl bih, najava

Vikend pred nama  donosi nam 6. Kolo Premijer lige BiH i nekoliko veoma zanimljivih utakmica.

 

Parovi 6. Kola:

NK Čelik Zenica-FK Tuzla City

FK Radnik Bijeljina-FK Mladost Doboj-Kakanj

FK Sarajevo-FK Velež Mostar

FK Sloboda Tuzla-FK Zvijezda 09

HŠK Zrinjski Mostar-FK Borac Banja Luka

NK Široki Brijeg-FK Željezničar

 

NK Čelik Zenica-FK Tuzla City

Na Bilinom polju Čelik dočekuje FK Tuzla City i to će biti jedna vrlo zanimljiva utakmica. Čelik je sasvim solidan u ovom prvenstvu, a za goste se može čak reći i da su mali hit početka ove sezone Premijer lige. S obzirom da se utakmica igra u Zenici malu prednost dajemo Čeliku, ali neće biti nikakvo iznenađenje ako se utakmica završi povoljnije po goste.

 

FK Radnik Bijeljina-FK Mladost Doboj-Kakanj

Radnik na svom terenu dočekuje Mladost. Momčad Mladena Žižovića igra puno bolje nego što to pokazuje ljestvica. Radnik je u dosadašnjem dijelu prvenstva imao puno pehova i ova utakmica protiv Mladosti mogla bi biti prekretnica. Gosti ipak neće doći u Bijeljinu s bijelom zastavom, tako da nas očekuje jedna dosta kvalitetna utakmica u kojoj je ipak Radnik favorit.

 

FK Sarajevo-FK Velež Mostar

Ovo je jedna od utakmica koja će privući veliku pozornost, ali i veliki broj gledatelja. Nakon ispadanja iz europskih natjecanja aktualni prvak se može u potpunosti okrenuti domaćem prvenstvu. Sarajevo je favorit na svom terenu bez obzira na ime protivnika koji dolazi na Koševo. S druge strane Velež dolazi na Koševo na krilima četiri boda iz zadnja dva kola. Utakmica je to koja se može svrstati u jedan od derbija kola, i s obzirom na sve okolnosti Sarajevo je ipak veliki favorit za osvajanje bodova.

 

FK Sloboda Tuzla-FK Zvijezda 09

Na Tušanj stiže Zvijezda 09. Domaćini ove sezone igraju dobar nogomet i to su demonstrirali proteklo kolo na Grbavici. Zvijezda nije impresivna ove sezone i ukoliko se nešto drastično ne promijeni jedan je od glavnih kandidata za ispadanje. U ovoj utakmici Sloboda je favorit i nakon nje trebala bi biti bogatija za tri boda.

 

HŠK Zrinjski Mostar-FK Borac Banja Luka

Zrinjski pod inperitivom pobjede dočekuje Borac. Plemići u dosadašnjem dijelu prvenstva nisu još postigli pogodak i krajnje je vrijeme da napad proradi. Borac je iskusna ekipa koja je pokazala da će igrati zapaženu ulogu u ovom prvenstvu, tako da Bijeli brijeg očekuje jedna kvalitetna utakmica u kojoj prednost dajemo Zrinjskom.

 

NK Široki Brijeg-FK Željezničar

Na Pecari nas očekuje derbi kola u kome Široki Brijeg dočekuje Željezničar. Domaćinima su potrebni bodovi za priključak gornjem dijelu ljestvice, i nema sumnje da će Široki učiniti sve da slavi pred svojim navijačima. S druge strane Željezničar također ima velike ambicije i po najavama dolazi po dobar rezultat na Pecaru. U ovoj utakmici nema izrazitog favorita, tako da su moguća sva tri znaka.

Rezultati by SofaScore

HERCEGOVINA.info