VIDEO  Nogometaši HŠK Zrinjski pobijedili Tuzla City u odličnoj utakmici sa šest pogodaka

Zrinjski pobijedio Tuzla City u odličnoj utakmici na Tušnju
Klix

U zaostaloj utakmici drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, nogometaši HŠK Zrinjski danas su na Tušnju svladali momčad Tuzla City rezultatom 2:4. I dok smo u prvom poluvremenu vidjeli tek jedan pogodak, drugo poluvrijeme donijelo nam je zanimljivu utakmicu i još pet pogodaka.

No, krenimo redom.

Prvi su na utakmici zaprijetili domaći. Nakon greške Jakovljevića, pucao je Hadžić, ali je Jakovljević ispravio svoju grešku i blokirao njegov udarac.

U 15. minuti pokušao je za Zrinjski Ćuže, no njegov udarac odlazi malo pokraj vrata.

Tri minute kasnije bilo je izrazito opasno pred vratima Plemića. Nukić je ubacio, a na drugoj vratnici loptu u mrežu iz neposredne blizine nije uspio poslati Pantelić.

Imali su nakon toga domaći dva pokušaja preko Nukića i Hodžića, no preciznosti nije bilo.

U 23. minuti pokušao je na drugoj strani Nemanja Bilbija, a Šukilović blokira njegov udarac.

U 25. minuti Plemići dolaze do vodstva. Lukanić je odigrao dupli pas s Ćužom koji je sve sjajno napravio i pogodio mrežu Fejzića.

Mogao je Zrinjski šest minuta kasnije i do povećanja prednosti, no Ćuže je pucao iako je imao Bilbiju u boljoj poziciji.

Isprobao je svoj udarac u 40. minuti i Mišić, ali otišlo je to pokraj vrata.

Minimalnim vodstvom Zrinjskog otišlo se na odmor.

Sadržaj se učitava...

Početkom nastavka Rendulić na teren šalje Kožulja umjesto Lukanića.

U 48. minuti domaći dolaze do izjednačenja. Ubacio je Ordagić, a Jakovljević je glavom pogodio vlastitu gredu i lopta se od nje odbija preko gol linije.

U 61. minuti vidjeli smo sjajnu akciju Zrinjskog. Kožulj je odlično izbacio Čanađiju koji na kraju loše puca.

Sedam minuta kasnije Zrinjski ponovno vodi. Tičinović je prizemno ubacio u peterac domaćih, a Bilbija uz pomoć vratnice šalje loptu u mrežu.

Samo dvije minute nakon toga novi pogodak za Zrinjski. Bilbija je uzeo loptu Ordagiću i poslao je na stranu za Ćužu, a on upošljava Ramića koji je šalje u mrežu.

No, radost Plemića nije se ni smirila, jer domaći su brzo uzvratili. Nakon jedne pogreške na sredini terena, Mehanović je odlično uposlio Pantelića koji sam izlazi na Marića i pogađa mrežu.

U 80. minuti Zrinjski ponovno dolazi do dva pogotka prednosti. Ponovno je Ćuže odigrao prizemno u peterac, a Tomislav Kiš pogađa iz neposredne blizine.

Do kraja utakmice vidjeli smo još dva odlična udarac Kiša u 92. minuti, no oba odlaze  tik uz vratnicu.

Pobjedom je Zrinjski došao do svog 12 boda iz tek šest odigranih susreta i sada je na petom mjestu, dok je Tuzla City pretposljednja sa šest osvojenih bodova.

Standings provided by Sofascore

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.