Započela nova akademska godina na Mostarskom sveučilištu

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
U izjavi za medije rektor Sveučilišta u Mostaru prof.dr.sc. Vlado Majstorović je kazao kako je Sveučilište i ove godine unatoč poteškoćama u visokom obrazovanju i društvenoj zajednici u cjelini uspjelo da se uspješno pripremi i tradicionalno započme novu akademsku godinu s oko 3 000 novih studenata.

"Jako smo sretni i zadovoljni danas kada se novih 3 000 studenata pridružuje jednoj velikoj obitelji od 16 000 studenata na Sveučilištu. To predstavlja i snagu i nadu i našu budućnost. Izazovi danas nisu samo pred visokim obrazovanjem, pred Sveučilištem, izazovi stoje pred cijelom društvenom zajednicom", kazao je rektor Majstorović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je dodao kako se bez potpore znanju i obrazovanju teško može izvući iz društvenih poteškoća u kojima se nalazi BiH.

Rektor Majstorović je izrazio uvjerenje kako će svi oni koji su dogovorni za budućnost visokog obrazovanja prepoznati potrebu i suočiti se s odgovornom zadaćom provedbe reforme visokog obrazovanja, kao i priključivanja visokog obrazovanja u BiH Europskom visokoobrazovnom istraživačkom prostoru.

Govoreći o tome koji su smjerovi na Sveučilištu u Mostaru ove godine najtraženiji, rektor Majstorović je kazao kako su već tradicionalno studenti najviše zainteresirani za upis na Medicinski i Prirodoslovno-matematičkom fakultet, te kako je interes velik za upis na fakultete o tehničkim i informacijskim znanostima.

Po njegovim riječima, odziv studenata na osnovnim studijima je kao i prethodnih godina.

Fena

Vezani članci