Prikupljeni novac za liječenje djevojčice Mile studenti Sveučilišta u Mostara uplatili malenom Maku

studenti, Mostar sveučilište, pomoć

Djevojčica Mila Rončević teško je bolesna i za njeno liječenje u Americi potrebna je velika svota novca koji je skupljen u rekordnom roku. Hrvatska, ali i zemlje regioćje ujedinile su se kako bi spasili mladi život. Toj akciji priključili su se i studenti Sveučilišta u Mostaru.

Međutim, novac za djevojčicu Milu skupljen je još u ponedjeljak, a otac djevojčice zamolio je da se više ne uplaćuje novac na njihov žiro račun.

Shodno tome, studenti su odlučili da novac proslijede Maku Hasiću, dječaku iz BiH, kojem je dijagnosticiran rijedak i agresivan oblik limfoma pod nazivom Burkittov limfom. O ovoj odluci predstavnici Studentskog Zbora su obavijestili javnost putem službene Facebook stranice.

"Poštovane kolegice, kolege i uposlenici Sveučilišta u Mostaru,

prije svega jedno veliko HVALA na ovolikom odazivu na humanitarnu akciju. Kao što smo u početku pisali, prvobitno je akcija bila usmjerena za liječenje dvogodišnje Mile Rončević.

S obzirom da je za djevojčicu još u ponedjeljak skupljen potreban iznos novca i sam Milin otac je zamolio da se više ne uplaćuje novac na žiro račun.
Shodno tome, Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru je prepoznao još jednu humanitarnu pomoć koja se odvija u Bosni i Hercegovini. Riječ je o malenom Maku Hasiću kojem je dijagnosticiran rijedak i agresivan oblik ne-Hodgkinovog limfoma pod nazivom Burkittov limfom, visokog stupnja malignosti.

Mišljenja smo da je svaka humanitarna gesta dobro došla, tako da smo ovaj skupljeni iznos (6.526,37 KM) uplatili za malenog dječaka da mu pospješimo odlazak u Njemačku na liječenje.

Nadamo se da razumijete našu gestu, a na slici možete vidjeti da smo sav prikupljeni novac uplatili na račun za malenog Maka.

Još jednom hvala svima, poslali smo pozitivnu poruku sa Sveučilišta što je u ovim trenutcima najvažnije", stoji u objavi.