FOTO  Studenti Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru se upoznali s najnovijim trendovima u području sigurnosti

predavanje

"Ovo je jedan važan korak u suradnji međunarodnog karaktera, posebice za programsko-nastavni odjel Kriminalistiku i sigurnosni menadžment. Uspostavljanje ovakve suradnje daje mogućnost povezivanja studenata iz Bratislave sa studentima Sveučilišta u Mostaru", istaknuo je prof. Korauš.

Prodekanica za nastavu na Pravnom fakultetu SUM-a dr. sc. Alena Jurić kao važnu pojedinost izdvojila je informaciju da u Bratislavi postoji organizirana Policijska akademija, koja je zapravo Sveučilište.

"Iznimno je značajno da se obrazovanje policajaca može podići na jednu višu razinu. Ovakva će suradnja i ovaj vid obrazovanja usmjeriti u tom pravcu, što je jedan od iskoraka koji je plod suradnje koju započinjemo", kazala je dr. sc. Jurić. Antonín Korauš nalazi se među poznatim slovačkim osobama financijskog sektora.

Radio je u odnosima s javnošću te u institucijama domaćeg i međunarodnog poslovanja. Autor je brojnih znanstvenih članaka i studija te je sudjelovao na domaćim i međunarodnim konferencijama.

U svojim djelima usredotočuje se na marketing i strategiju bankarstva i osiguranja, odnosno s aspekta budućeg razvoja u regiji srednje Europe.