Započela nova akademska godina na Mostarskom sveučilištu

U izjavi za medije rektor Sveučilišta u Mostaru prof.dr.sc. Vlado Majstorović je kazao kako je Sveučilište i ove godine unatoč poteškoćama u visokom obrazovanju i društvenoj zajednici u cjelini uspjelo da se uspješno pripremi i tradicionalno započme novu akademsku godinu s oko 3 000 novih studenata.

"Jako smo sretni i zadovoljni danas kada se novih 3 000 studenata pridružuje jednoj velikoj obitelji od 16 000 studenata na Sveučilištu. To predstavlja i snagu i nadu i našu budućnost. Izazovi danas nisu samo pred visokim obrazovanjem, pred Sveučilištem, izazovi stoje pred cijelom društvenom zajednicom", kazao je rektor Majstorović.

On je dodao kako se bez potpore znanju i obrazovanju teško može izvući iz društvenih poteškoća u kojima se nalazi BiH.

Rektor Majstorović je izrazio uvjerenje kako će svi oni koji su dogovorni za budućnost visokog obrazovanja prepoznati potrebu i suočiti se s odgovornom zadaćom provedbe reforme visokog obrazovanja, kao i priključivanja visokog obrazovanja u BiH Europskom visokoobrazovnom istraživačkom prostoru.

Govoreći o tome koji su smjerovi na Sveučilištu u Mostaru ove godine najtraženiji, rektor Majstorović je kazao kako su već tradicionalno studenti najviše zainteresirani za upis na Medicinski i Prirodoslovno-matematičkom fakultet, te kako je interes velik za upis na fakultete o tehničkim i informacijskim znanostima.

Po njegovim riječima, odziv studenata na osnovnim studijima je kao i prethodnih godina.

Fena