FOTO  Mostarka Anita Martinac dobitnica nagrade uspješne hrvatske žene u domovini i iseljeništvu

anita martinac
... i Buduće liderice koje će im biti dodijeljene 8. ožujka 2018. godine.
Mreža hrvatskih žena Otvorene nominacije 'Utjecajne hrvatske žene ključ su razvoja i brend društva'

"Priznanje uspjeha i postignuća žena hrvatskoga podrijetla umnogome je utjecalo na dobitnice nagrada i zajednice u kojima žive. Među 175 nominacija, pristiglih u posljednje tri godine, naše pobjednice samo nižu uspjehe i pozitivno utječu na prosperitet zajednica u kojima žive, nadahnjujući sve nas", rekla je Caroline Spivak, osnivačica Mreže hrvatskih žena i utemeljiteljica nagrada Utjecajne hrvatske žene i Buduće liderice.

Dvadeset i četiri dobitnice iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Italije, Austrije, Njemačke, Kanade, Sjedinjenih Američkih Država, Čilea i Australije izabrane su među 55 nominiranih pripadnica ljepšeg spola.

Priznanje Utjecajne hrvatske žene prepoznaje angažirane, inovativne i utjecajne žene hrvatskoga podrijetla, a bit će dodijeljeno dvadeset četirima istaknutim ženama iz domovine i naših iseljeničkih zajednica diljem svijeta. Nagrada Buduće liderice bit će dodijeljena trima poduzetnim ženama mlađima od 20 godina koje su pokazale izuzetan talent već u ranoj dobi.

"Priznanje lidericama izuzetno je važno za globalni uspjeh i suradnju žena diljem svijeta", zaključila je Spivak.

Nagrade će biti dodijeljene nakon cjelodnevne konferencije "Napredak žena, napredak ekonomije. Ostvari potencijal!" na svečanoj večeri 8. ožujka 2018. godine u povodu Međunarodnog dana žena u zagrebačkom hotelu Sheraton.