FOTO  Književnice Marina Kljajo Radić i Anita Martinac priredile mostarskoj publici zanimljivu književnu večer

Književnice Marina Kljajo Radić i Anita Martinac priredile mostarskoj publici zanimljivu književnu večer
Privatni album

Galerija kraljice Katarine u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače bila je premala da primi svu zainteresiranu publiku za nove knjige književnica Marine Kljajo Radić i Anite Martinac.

Obje knjige Vrša uspomena književnice Marine Kljajo Radić i (S)Misao knjige književnice Anite Martinac objavljene su u nakladi Ogranka Matice hrvatske u Čitluku i već su predstavljene u Zagrebu, Tomislavgradu, Čapljini, Širokom Brijegu i Grudama te su najavljena predstavljanja u Čitluku i inozemstvu.

Ovu zanimljivu književnu večer organizirala je Narodna knjižnica Hercegovačko – neretvanske županije Mostar i Udruga Hrvata BiH Prsten. U ime organizatora nazočne su pozdravile ravnateljica knjižnice Julijana Pavlović i
predsjednica udruge Marina Dropuljić.

Mostarskoj publici nije bilo potrebe posebno predstavljati renomirane i nagrađivane književnice Marinu Kljajo Radić i Anitu Martinac čija ranija djela još plijene pozornost te rade se ponovljena izdanja, pa je moderatorica programa Ljubica Ivančić napravila ugodnu atmosferu postavljanjem pitanja i uključivanjem publike. Osvježeno je čitanjem kratkih ulomaka i poezije te predstavljanjem ilustratorice Maje Rubinić.

Autorice knjiga govorile su o svojim iskustvima, nadahnućima, planovima i knjigama potičući na čitanje što i jeste cilj programa da u Mjesecu knjige motiviraju čitatelje. Na nesvakidašnji način pokazale su kako udružena ljubav prema pisanoj riječi sa spojenim energijama može učiniti književnu večer još zanimljivijom.

Zadovoljna publika nastavila je ugodno druženje u prostorijama Narodne knjižnice HNŽ koja se pobrinula za ugodan i prijatan ambijent.