Maskare u boji izbor odvažnih

maskara
maskara
... onu koja će maksimalno produžiti naše trepavice, dodati im volumen i istaknuti ih.

Iako će velika većina ljubitelja maskare uvijek posegnuti za maskarom crne boje, poznati brendovi poigrali su se omiljenim klasikom i unutar svojih kolekcija uvrstili maskare u cijeloj paleti različitih boja.

Jarkih tonovi crvene, narandžaste, plave i ružičaste u nekoliko poteza stvoriće statement beauty look, dok će zagasite nijanse zelene, smeđe, plave i tamnocrvene donijeti tek blagi, ali primjetan odmak od klasične crne.

Baš poput ruževa i sjenila, maskara u boji u kozmetičku torbicu unosi raznolikost koja će stvoriti sasvim novi i svježi izgled. Upečatljiva i drugačija, brzo će postati omiljeni dio svakog make-up looka.

Oni najhrabriji posegnuće za jarkim nijansama koje mogu uskladiti sa sjenilom iste boje, naglasiti kontrastom ili maksimalno istaknuti sjeni-lima ostavljajući kapke netaknutim.

Donosimo vam mala pravila šminkanja, od kojih oni vještiji uvijek mogu i odstupiti.

Želite li biti trendi i naglasiti oči maskarom intenzivne boje, nanesite je u debelom sloju na gornje i donje trepavice.

Oči nemojte šminkati, te ostatak lica ostavite neutralnim, na obraze i usne nanesite prirodne i nježne tonove.

Za one malo hrabrije, uz maskaru intenzivne zelene, plave ili neke druge boje, najsigurnije je tušem ili olovkom crne ili još bolje, iste boje, povući liniju uz trepavice.

Volite li sjenila intenzivnih boja, slobodno ih iskombinirajte s maskarom u boji, samo budite pažljivi pri odabiru boja. Maskare zagasitijih bordo, ljubičastih ili plavih tonova, odlično pristaju uz neutralnija sjenila poput sivkastih ili smeđih. Također, možete povući klasičnu liniju crnim tušem.

Ostatak lica mora ostati neutralno našminkan.

Ako vam se maskare u boji čine preintenzivne za vas, probajte ih nositi na suptilniji način. Prvo na trepavice nanesite crnu maskaru, a preko nje na vrhove dodajte neku intenzivniju boju.

Postoje pravila koja boja maskare pristaje uz određenu boju očiju, ali stručnjaci tvrde da na to ne treba obraćati pažnju, nego da treba isprobati svaku boju i koristiti onu koja najbolje pristaje.