FOTO  Najobrazovaniji kozmetički salon u gradu

kozmetički tretmani,fakultet,obrazovanje,nokti,šminkanje,kozmetički salon ANA,vijesti

Ana, Martina i Irena tri su fakultetski obrazovane žene koje zajedno rade u kozmetičkom salonu u Mostaru. Budući da nije uspijevala pronaći posao u struci, Ana je odlučila baviti se onim što je oduvijek voljela – uljepšavati žene i nuditi im kozmetičke tretmane. Kako je posao rastao, pridružile su joj se naknadno Martina i Irena koje također ne rade u svojoj struci, ali su kao i Ana, upotrijebile svoje darove za ovaj, ne baš tako lagan posao.

Ana Galić (mnogima možda poznatija pod djevojačkim prezimenom Ivanković) vlasnica je kozmetičkog salona ANA, a za naš portal otkrila je kako se, nakon završenog fakulteta, počela baviti ovim poslom.

''Po struci sam religijski pedagog i kateheta, a posao u struci nisam dobila iz već poznatih razloga u našoj državi pa tako i u Crkvi. Nisi podoban iz dva razloga, ako imaš svoje mišljenje i nemaš člansku iskaznicu. Jedino što ti preostaje je uzeti stvar u svoje ruke, raditi ono što voliš i za što ti je Bog dao dara. A dao mi je sudeći po tome da sam u ovome poslu već 10 godina. Nekome 10 godina zvuči puno, ali meni ne, jer radim ovaj posao iz ljubavi'', kazala je Ana za Hercegovina.info te otkrila kako se susreće s raznim karakterima klijenata pa ponekad bude i teških trenutaka, no da ipak jako voli svoj posao. 

kozmetički tretmani,fakultet,obrazovanje,nokti,vijesti,šminkanje,kozmetički salon ANA

Uz završen fakultet, Ana iza sebe ima i 18 edukacija vezanih za različite kozmetičke tretmane, a stečeno znanje sada prenosi svojim suradnicama.

''U svojoj ponudi imamo manikuru, pedikuru, depilacije, make up, tretmane potamnjivanja, nadogradnje trepavica, korekcije obrva, trajna šminka, solarij… Salon postoji od 2014. godine na istoj adresi, u ulici Stjepana Radića 31a, Prodajni centar Mostar (stari tržni)'', kazala je Ana koja nikako ne žali što je završila i fakultet, bez obzira na to što nikada nije radila u struci.

''Nije mi žao što sam završila fakultet, izgubila godine, uložila trud jer moje obrazovanje mi nitko ne može oduzeti. Kozmetika, uljepšavanje je moja prva ljubav, tu sam se pronašla i to je ono što želim i volim raditi. Ali svojim sam statusom prezadovoljna, iako sam ja onaj ''tihi kozmetičar'' koji ne plasira svoj privatni život u javnost što je danas itekako popularno. Svoj status stekla sam samo svojim radom'', zaključila je Ana.

kozmetički tretmani,fakultet,obrazovanje,nokti,vijesti,šminkanje,kozmetički salon ANA

Martina Prce završila je turizam, ali, nažalost kao većina mladih s naših prostora, ne vidi nadu u zapošljavanju u struci. 

''Martina radi sa mnom već nekoliko godina. Osobno se poznajemo od kad je kao djevojčica dolazila s mamom kao pratnja na tretmane, gdje se vjerojatno i rodila želja za ovim zanimanjem. Suradnja je krenula spontano kao ispomoć, a danas je Martina rame uz rame sa mnom i mogu reći da sam preponosna na nju. S obzirom na to da imam malo dijete kojem se isto tako moram posvetiti, Martina je skinula veliki ''teret'' s mojih leđa'', kazala je Ana te priznala kako je Martina spremno preuzela dobar dio posla.

Odnedavno im se pridružila i Irena Mustapić kojoj ovo nije jedini posao.

''Irena je završila strojarstvo u Zagrebu i bez obzira na dobar fakultet, trenutno ne vidi svijetlu točku na putu ka zapošljavanju, iz već poznatih razloga. Vratila se u Mostar svojim roditeljima i odlučila se baviti onim što voli. Irena, povrh ovog posla, daje instrukcije iz matematike i fizike. Tako da mogu reći da imam kraj sebe jako vrijedne i pametne cure'', zaključila je Ana za Hercegovina.info.

kozmetički tretmani,fakultet,obrazovanje,nokti,vijesti,šminkanje,kozmetički salon ANA

I u ovom poslu postoje trendovi koje treba pratiti i nadograđivati svoja znanja, a Ana je trenutno sa svojim suradnicama bazirana na znanje o trajnoj šminci koja u zadnje vrijeme kod nas postaje jako popularna. Ako trebate neke od usluga koje nude ove visokoškolovane i nadarene mlade dame, toplo preporučujemo da se prepustite u njihove ruke, a više radova možete pogledati na službenoj Instagram stranici kozmetičkog salona ANA.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.