Koja je najbolja tehnika depilacije za vas?

depilacija, Vosak, trake za depilaciju, tehnike, depilacija, tipovi, dlačice na licu, otklanjanje , depilacija, brašno, depilacija, pogreške, kuća, depilacija, krema za depilaciju

1. Ako štediš na budžetu i želiš najbolje za najmanje novaca

Kućna depilacija voskom najučinkovitiji i najekonomičniji je način uklanjanja dlačica. Depilacija voskom garantira dobre rezultate i vrlo je jednostavna za upotrebu.
No, treba voditi računa o vrsti voska koja mora odgovarati tipu vaše kože, ali i djelu tijela na kojem se koristi. Naime, neki preparati mogu izazvati alergijsku reakciju, dok drugi možda nisu učinkoviti koliko bi trebali biti. Kada pronađete pravi vosak za vas, držite se svog otkrića i pridržavajte se uputa na pakiranju.

2. Ako se ne ustručavaš potrošiti novce na moderniju i trajniju metodu

Lasersko uklanjanje dlačica najučinkovitija je metoda depilacije. Osim što gotovo bezbolno 'izbija' dlačice iz kože, rezultat je dugotrajan te se nakon tretmana nećete još dugo trebati brinuti oko dlačica. Ova metoda zahtijeva barem pet tretmana po području, a za najbolje rezultati bi se trebala ponoviti jednom ili dva puta godišnje. 

3. Ako imaš jako nizak prag boli i dlačice ti brzo rastu

Kako bi uklonili dlačice voskom potrebno je biti strpljiv i tolerantan jer morate pričekati da one narastu od 2 do 4 milimetra. Za sve vas koje ste nestrpljive, imate dlačice koje brzo rastu ili pak ne podnosite bol čupanja dlačica, najbolja metoda je brijenje s britvicom.

Za razliku od voska koji može izazvati iritacije, britvicu možete koristiti svakodnevno, čak i dva puta dnevno (uz odgovarajuću hidrataciju kože). Jedina mana je što žilet dlačicu reže ravno te se ona tijekom izrastanja čini debljom i vidljivijom. Birajte oštre britvice prilagođene ženama, mijenjajte ih redovito te poslije brijanja nanesite ulje ili losion za tijelo.

4. Ako se želiš riješiti dlačica na najbrži i najlakši način

Ako ste u žurbi i želite se čim prije riješiti dlačica na nogama, upotrijebite depilacijski losion ili kremu. Riječ je o vrlo praktičnom proizvodu koji nanesete na kožu tijekom tuširanja, ostavite da djeluje oko 5 minuta te isprati kožu mlakom vodom.

Želite li pak minimalizirati opasnost od iritacija, nanesite losion na kožu ostavite ga dvije do tri minute te višak uklonite britvicom. Jedino o čemu morate voditi računa je testiranje prije upotrebe jer ovakvi preparati mogu izazvati alergijske reakcije. Malo losiona nanesite na unutarnji dio podlaktice i pričekajte par minuta. Ako nema reakcije krema ili losion je siguran za korištenje.

5. Ako voliš isprobavati kućne pripravke

Depilacija šećernom pastom najprirodniji je način depilacije te kožu čini mekom. Postoje brojni recepti za pripremu kućne šećerne paste i zato je važno odabrati onaj provjereni, koji je već netko od vaših poznanika isprobao.

Metoda je jednostavna i jeftina, ali nemojte se iznenaditi ako vam ne uspije iz prvog, drugog ili pak trećeg pokušaja. Prvo, treba pogoditi odgovarajućeg omjera pripravaka, kako bi pasta bila dovoljno rastezljiva i ljepljiva, odnosno podatna za depilaciju.

Nakon toga, potrebno savladati tehniku. Za nanošenje smjese na kožu kao i savladavanje pokreti koji izvlače dlačice iz korijena potrebna je dobra praksa i vještina koja nije toliko jednostavna koliko se čini.

Izvor: zadovoljna.hr