Postoji šest tipova debljanja, evo što oni govore o vama

dijeta, rajčica, dijeta, dijeta, zdravlje, dijeta, mršavljanje, kilogrami, dijeta, organizam, dijeta, kiseli kupus, dijeta, izbor, dijeta, pogreške, dijeta, mršavljenje, žena, dijeta, dijeta, trening, ravan trbuh, dijeta, dječija hrana, dijeta, težina, održavanje, dijeta, riža, mršavljenje, dijeta, dijeta, mršavljenje, recept, mršavljenje, dijeta, upute, salo, trbuh, mršavljenje, mršavljenje, trikovi, dijeta, načini, dijeta, tip, dijeta, mršavljenje, dijeta, mršavljenje, mršavljenje, dijeta, glad, žena, dijeta, mršavljenje, načini, ravan trbuh, način, 7 dana, un dijeta, dijeta, mršavljenje, debljanje, mršavljenje, žena, dijeta, dijeta, paradajiz, dijeta, pećinski ljudi, dijeta, oprez, mršavljenje, užitak, strategija, dijeta, proteini, prehrana, višak kilograma, Strah od ugljikohidrata, karbofobija, integralnog brašna, riža punog zrna, dijabetes, ugljikohidrati, normalan rad organizma, gubljenje kilograma, mitovi o mršavljenju, FastDiet, manjkavost prehrane, hrana, dijabetes, ko

Pretilost je sve veći problem, a to potvrđuju i podaci Svjetske zdravstvene organizacije. Naime, oni su još 2014. godine upozorili kako je tada čak 40% svjetske populacije odraslih i 41 milijun djece mlađe od pet godina imalo prekomjernu težinu!

Kako bi otkrili razlog njihovog debljanja, Sveučilište u Sheffieldu i Harvard School of Public Health su proveli istraživanje i utvrdili šest tipova pretilosti, prenosi Index.

Pretilost uzrokovana nedostatkom aktivnosti, pretilost koja je nastala kao rezultat stresa, ona koja je posljedica prejedanja i pretilost koja nastaje zbog intolerancije na gluten. Osim toga, postoji pretilost uvjetovana genima i ona koja je uvjetovana lošom cirkulacijom. Ovisno o tome kojem tipu pretilost ljudi pripadaju, salo će se najviše nakupljati na točno određenom mjestu na tijelu.

No, što mjesto na kojem se salo najviše nakuplja govori o vama?

Gojaznost gornjeg dijela tijela

To je znak prekomjerne konzumacije nezdrave hrane, a za smanjenje je potrebna i zdrava prehrana, ali i vježbanje.

Prema studiji iz klinike Mayo iz 2008. godine, pretilost gornjeg dijela tijela povećava rizik od dijabetesa tipa 2, apneje u snu i hipertenzije, ali i mnogih drugih bolesti.

Nakupljanje sala na području trbuha

Masnoća na trbuhu vjerojatno je rezultat prekomjerne konzumacije alkohola. U ovom slučaju trebalo bi značajno smanjiti njegovu konzumaciju, pa čak i potpuno ga eliminirati. Tomu dodajte zdravu prehranu i vježbanje, savjetuje Remedy Daily.

Salo na donjem dijelu trbuha

To je čest znak depresije i anksioznosti, a najbolje se liječi i vježbanjem i različitim tehnikama ublažavanja stresa.

Izbočen trbuh i salo na gornjem dijelu leđa

To je rezultat sjedilačkog načina života. Moguće je da će osoba s ovom vrstom raspodjele masnoće primijetiti kako se masti praktično rastope nakon što počne redovno vježbati.

Također, ljudima s ovim problemom savjetuje se konzumacija puno malih obroka umjesto tek nekoliko obilnih tijekom dana.

Gojaznost donjeg dijela tijela

Ona je češća kod žena nego kod muškaraca, a za borbu protiv nakupljanja masti u donjem dijelu tijela žene bi trebale provoditi trening snage i kardiovaskularne vježbe.

Gojaznost donjeg dijela tijela s naglaskom na potkoljenicama

To se najčešće vidi kod trudnica. Za borbu protiv ove vrste nakupljanja masti buduća majka trebala bi se posavjetovati s liječnikom, a najčešće je uzrok privremeno nakupljanje vode.