Zelena infuzija

Kako bi uravnotežili vašu prehranu, napravili detoksikaciju organizma i poboljšali probavu predlažemo ovaj čarobni napitak po imenu ‘Zelena infuzija' koji će vas vratiti u život.

Tijelo voli lužnato, kažu mnogi nutricionisti i liječnici, pa su napitci poput ovog čiji recept više sliči na vještičju vradžbinu, dobri za zdravlje i mogu spriječiti razvoj mnogih bolesti.

Prvi znakovi da ste pretjerali s kiselom hranom su umor, manjak energije, slab imunitet (stalno ste prehlađeni), slabi nokti, suha kosa i koža, nervoza, česte glavobolje, nadutost I loša probava. Pretjerani unos kiselih namirnica može dovesti do ozbiljnijih stanja kao što su gastritis, neuritis i pretilost.

Stoga je odlična protuteža takvim namirnicama je ovaj alkalni napitak zelene boje s kuzuom- škrobom dobivenim od korijena biljke kuzu, kojeg osim za zgušnjavanje jela, Japanci koriste i za bolju probavu.

Stoga je i odličan izbor za one koji su negdje na odmoru i ne mogu obavljati nuždu u nepoznatom okruženju. Onima koji to mogu raditi samo u svom domu i zbog toga u konačnici imaju problema s probavom, ovaj će napitak pomoći, u najmanju ruku, da se opuste .

Ovo je napitak koji će opskrbiti tijelo proteinima biljnog podrijetla kao i vitaminima B skupine zahvaljujući prahu kvinoje. Tek nedavno ponovno otkrivenu drevnu južnoameričku žitaricu nekada su nazivali ‘zlato Inka'. Stare civilizacije prepoznale su ovu namirnicu kao izvor snage i izdržljivosti za ratnike.

Sadrži sve same pomagače da izdržite boravak na suncu, ljetne sportove i vrućine koje vas svaki dan ‘cijede'. Prema tome trk u trgovinu zdrave prehrane kao što je Bio&Bio i opskrbite se sa sastojcima za ‘Zelenu infuziju'.

RECEPT - ZELENA INFUZIJA

Sastojci:

2 dcl vode
1 žlica kvinoje u prahu
1 žlica praha zelene magme
1 žlica kuzua
1 žlica konopljinog ulja

Priprema:

Sve sastojke snažno promućkajte u shakeru. Umjesto vode možete koristiti i sok od jabuke.

Iizvor: she.hr