Zdravlje u šalici: Nakon vode, ovo je najzdravije piće!

čaj, sljez, kamilica, komorač, metvica, Helicobacter pylorija, Čaj za želudac, bakterija H. pylori, simptomi gastritisa, probavni trakt, čaj, voda, zdravlje, čaj, Popravlja raspoloženje, Pospješuje mršavljenje, zdravlje krvožilnog sustava
U hladnim zimskim danima, nema ništa bolje od toplog ili vrućeg čaja. Mnogi ga piju ujutro i tijekom cijele godine.

Topli čaj je oduvijek bio napitak za smirenje i liječenje. Sve kulture svijeta visoko cijene čaj, a u mnogim kulturama čaj je dio svakodnevnog života. U hladnim zimskim danima, nema ništa bolje od toplog ili vrućeg čaja. Mnogi ga piju ujutro i tijekom cijele godine.

Zeleni čaj je je jedan od najboljih pročistača organizma. Njegova karakteristika je da uništava maligne stanice raka, ali i usporava rast i razvoj takvih oboljelih stanica. Zeleni čaj snižava rizik od srčanog i moždanog udara. Odličan je ako namjeravate smršaviti i ako se redovno pije, može se izgubiti jedan kilogram mjesečno.

Crni čaj snižava razinu kolesterola, a istraživanja pokazuju da ljudi koji piju tri šalice ovog napitka dnevno smanjuju rizik od moždanog udara za 21 posto. Ovaj čaj je među najpopularnijim vrstama čaja u svijetu. Ako ste izloženi jakom stresu - nema boljeg lijeka od crnog čaja.

Šalica bijelog čaja ima visoku energergetsku vrijesnost. Istraživanja su pokazala da jedna šalica bijelog čaja ima istu vrijednost kao i da ste popili 12 šalica narančinog soka. Ta vrsta čaja visoko kotira u starim istočnoazijskim kulturama. Liječi bolesti krvnih žila i srca te pomaže dijabetičarima u smanjenju tegoba.

Čaj rooirobos jedan je on najzdravijih čajeva na svijetu. Odličan je u ojačavanju imunološkog stanja organizma. Poboljšava cirkulaciju u organizmu.

Čaj od brusnice je odličan protiv infekcija mokraćnih puteva. Odličan je "borac" protiv srčanih bolesti. Pomaže u liječenju bolesti želuca.

Čaj od kamilice djeluje smirujuće na cijelo tijelo te je izvrstan kao antistresor. Prije spavanja, opustite se ispijajući čaj od kamilice.

Čaj od limunove trave uništava bakterije i gljivice u tijelu. Odličan je kao prirodni lijek protiv povišene tjelesne temperature.

Čaj od murve odličan je protiv masnoća u krvnim žilama. Piju ga i dijabetičari jer zaustavlja dolazak šećera u krvni sustav. Ojačava kosti i odličan je prirodni "borac" protiv kvarenja zubi.

Čaj od đumbirovog korijenapomaže liječenju kod liječenja jutarnjih mučnina. Nadalje, ako imate problema s probavom, ovaj čaj će vam jako pomoći, isto kao i u poboljšanju cirkulacije.

Oolong čaj je pravi "ubojica" masnoća, stoga ako želite smršaviti, ovaj čaj je pravi izbor. Jako je sličan zelenom čaju. Istočnoazijske kulture biraju ovaj čaj kao jedan od onih koji utječu na ljepotu kože. Tijelo održava mlađim.

dnevno.hr