ZDRAVLJE Zašto nije dobro spavati na trbuhu

Spavanje na trbuhu
Twenty20

Spavanje na trbuhu nije dobro - uzrokuje pritisak na kralježnicu i ne dopušta pravilno poravnanje mišića, ligamenata, kostiju i zglobova.

Znanstvenici se slažu da je spavanje na trbuhu loše jer može prouzročiti bolove u vratu, leđima i ramenima, ali i glavobolje.

Kada spavate na trbuhu morate okrenuti glavu na jednu stranu kako biste mogli disati, zbog čega je vrat cijelu noć u neprirodnom položaju. Zbog toga je smanjen protok krvi u glavu i vrat, što može prouzročiti bolove. Ako baš morate spavati na trbuhu, nabavite jastuk s rupom u sredini izrađen posebno za takvu namjenu, savjetuju njemački liječnici. To će vam omogućiti pravilnije disanje i ispravan položaj vrata.

Spavanje na trbuhu uzrokuje pritisak na kralježnicu i ne dopušta pravilno poravnanje ligamenata, mišića, kostiju i zglobova. Istodobno se stvara pritisak na prsa što također može izazvati nelagodu i bol. Ako se probudite ukočeni, bolna vrata ili s oštrom boli u leđima, trncima u nogama ili u stopalima, spavanje na trbuhu moguć je krivac.