Zbog alkohola ne gubite kilograme!

pms, alkohol, alkohol, kilogrami, dijeta, prijatelji, druženje s prijateljima, istraživanje, alkohol, organizam, prijateljice, druženje s prijatelicama

1. Alkohol su prazne kalorije

Alkoholna pića predstavljaju tzv. prazne kalorije odnosno kalorije koje nemaju nikakvu nutritivnu vrijednost. Ne okrepljuju vaše tijelo niti mu pružaju minerale i vitamine, ali zato imaju visok broj kalorija.

2. Tijelo automatski pohranjuje višak glukoze

Kada pijemo alkoholne napitke, naše tijelo koristi upravo alkohol kao primaran izvor energije, a tek onda druge elemente koje smo unijeli u tijelo. Višak glukoze i lipida odmah se sprema u masno tkivo kao rezerva.

3. Ima loš učinak na organe

Poznato je da alkohol ima loš utjecaj na naše tijelo i funkcionalnost naših organa, a pogotov na jetru. Pretjerana konzumaicija alkohola poremećuje rad jetre koja koja počinje ‘spremati' umjesto razgrađivati ugljikohidrate i masti.

4. Djeluje na naše hormone

Poznato je da alkoholna pića u pretjeranoj konzumaciji djeluju jako na hormone u našem tijelu, a pogotovo na testosteron. Ovaj je hormon zaslužan za razvoj mišića i održavanje tjelesne mase te sagorijevanje masti. Poremećene razine testosterona mogu uzrokovati loš san, visoki tlak, visoke razine šećera u krvi, ali i višak tjelesne težine kojeg se teško riješiti.

5. Usporava tijelo

Osim što usporava mentalne sposobnosti, alkohol usporava i cijelo tijelo i procese koji se u njemu odvijaju. Probavni sokovi razgrađuju hranu na nutrijente i omogućuju tijelu da izvuče što više dobrih elementara iz nje pa tako zbog alkohola tijelo ne dobiva sve što mu treba, piše RTL.

Izvor: dnevno.hr