Uz vodu se mršavi 30% više!

Naime, unos velike količine vode potiče korištenje više energije, a s time i sagorijevanje kalorija. Čašu u ruke i na eks!

Njemački znanstvenici tvrde da osobe koje odjednom ispiju pola litre vode troše narednih 90 minuta i do 30 posto više energije. Michael Boschman, voditelj istraživanja, objašnjava kako voda potiče metabolizam, povećava potrošnju energije, a uz to sagorijeva i 25 kalorija. Ako konzumirate i do dvije litre vode potrošnja kalorija se penje na čak 100 kalorija dnevno.
Znanstvenici dalje objašnjavaju da se unosom vode prorjeđuje krv na kratko vrijeme. Na taj način se očigledno aktivira refleks u našoj jetri, koji pak potiče živčani sustav na umne i fizičke aktivnosti. A u tom trenutku se troši energija, tvrdi u nastavku Boschman, tokom čijeg istraživanja su dobrovoljci pili ujutro na prazan želudac pola litre vode.

I prijašnja istraživanja su pokazala dobrobit vode za naš organizam i liniju. Čaša vode pola sata prije jela ublažuje osjećaj gladi zbog čega unosimo manje hrane, tj. kalorija. A voda je izvor zdravlja, mladosti i lijepe i njegovane kože. Je li vam potreban dodatni razlog za povećanje unosa vode?

izvor: budi.in