Uskoro! Tableta koja briše bolna sjećanja!

Svaki se pojedinac tijekom života sretne s trenucima koje bi najradije želio zaboraviti jer uzrokuju neizrecivu boli. To može biti smrt voljene osobe ili trauma iz djetinjstva. Ako je vjerovati rezultatima najnovijeg istraživanja - bolnih bismo se sjećanja uskoro mogli rješavati pomoću jedne jedine tablete!

Američki su znanstvenici otkrili kako je iz određenog dijela mozga zaduženog za strah moguće ukloniti proteine, a time i izbrisati traumatsko sjećanje.

lStručnjaci su uvjereni kako će rezultati njihovog istraživanja pomoći vojnicima koji su proživjeli nesretne događaje, žrtvama nasilja, pa čak i parovima koji prolaze kroz traumatični prekid veze.

Profesor Richard Huganir je s timom kolega otkrio "priliku za ranjivost", kada mozak stvara jedinstvene receptore proteina. Budući da su proteini nestabilni, oni bi se uskoro mogli ukloniti pomoću lijekovima koji "brišu" konkretno neželjeno sjećanje.

Kada se u životu pojedinca pojavi traumatični događaj, on stvara bolno pamćenje koje može trajati cijeli životni vijek i imati porazan utjecaj na život pogođene osobe.

K. R. / ordinacija.hr