Ulje avokada

 avokado

Ulje avokada u svojoj gustoj tekućini decentnog mirisa skriva gotovo sve što i plod od kojeg je dobiven. Bogato vitaminima, te mineralima poput željeza, selena i kalcija, ali i antioksidansima, delikatesni je začin kojim su oplemenjeni okusi brojnih salata i drugih jela meksičke kuhinje. Ovo je ulje i izvrsna pomoć u njezi kože i kose gdje stoji uz bok mnogo poznatijim uljima, poput bademova ili arganova. Iako nastaje hladnim prešanjem cijelog ploda, uključujući košticu, količina istih i proces izrade čine ga prilično skupim u čistom obliku, ali zato kozmetičkog preparata u kojem je makar .

Ulje avokada za problematičnu kožu i kosu

Što je to čemu duguje svoju posebnost, osim već spomenutih dragocjenosti koje u sebi skriva? Za razliku od drugih ulja, avokadovo nije u klasičnom smislu masno i teško, već lagano zbog čega se jednako tako fino upija. No bez obzira na to i dalje je dovoljno učinkovito da se nosi s problemom suhe kose ili kože, kao i one s borama. A zbog svog blagog hidratizirajućeg učinka jednako je pogodan i za osjetljivu kožu sklonu alergijama, iritacijama ili oštećenu od sunca. Budući da se u kožu upija relativno brzo prodirući u njezine dublje slojeve s uspjehom zadržava kolagen, njegova uporaba u borbi protiv bora ili strija gotovo je neizostavna, a svakodnevno nanošenje nekoliko kapi poboljšat će čvrstoću i elastičnost kože, ostavljajući je glatkom i mladenački sjajnom.

S obzirom da spada u skupinu baznih ulja, masažu ovom zelenkastom tekućinom možete začiniti dodajući mu par kapi eteričnih ulja koji vam osobno odgovaraju. Na sličan način možete ga koristiti i u njezi kose. Ravnomjerno ga nanesite uz pomoć češlja, a zatim kosu omotajte na pola sata do sat vremena u topli ručnik koji će pospješiti djelovanje. Riješit ćete tako problem suhog, perutavog vlasišta, ali i sva ona oku nevidljiva oštećenja vlasi prouzročenih bojanjem, vrućim zrakom sušila ili sunca.

limeta.net.hr