Tri pogreške zbog kojih ne vidimo rezultate treninga

Tri pogreške zbog kojih ne vidimo rezultate treninga

1. ZANEMARIVANJE OSTALIH VELIKIH MIŠIĆNIH SKUPINA

U ovom slučaju problem je aktivacija samo nogu i nedovoljna ili nikakva aktivacija prsa i leđa, koji su također velike mišićne skupine. Višezglobnim kompleksnim vježbama istovremeno aktivirate velik broj mišićnih vlakana, te na taj način sagorijevate veći broj kalorija, generirate bolji hormonski odgovor i istovremeno jačate kosti i vezivno tkivo.

Vježbe koje možete izvoditi kako biste aktivirali velike mišićne skupine su primjerice sklekovi i dinamični zaklon. Kod skleka vodite računa o maksimalnoj aktivaciji trupa i muskulature lopatica, dok kod dinamičkog zaklona na maksimalnu aktivaciju i zadržavanje aktivne pozicije prilikom mišićne kontrakcije.

2. IZBJEGAVANJE VEĆIH VANJSKIH OPTEREĆENJA

Ne postoji trening za masu ili trening za definiciju. Oni su isključivo određeni prehranom. Podizanje većih opterećenja u teretani, pod uvjetom da su pravilno tehnički izvedeni, učinit će vas tanjima i čvršćima. Jako je bitno postepeno povećavati opterećenje, zadržavajući pravilnu izvedbu pokreta.

Kod čučnja iz pozicije iskoraka najbitnije je aktivacijom trupa rotirati zdjelicu prema naprijed, te se uspravnim trupom spuštati zadržavajući prednje koljeno u projekciji pete iste noge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. KRIVI OBABIR VJEŽBI ZA OBLIKOVANJE CILJNE ZONE

Jačanje guze čučnjevima? Ne. Odnoženja, podizanja kukova i rumunjsko mrtvo dizanje puno će vam prije staviti osmijeh na lice kad primijetite očekivane rezultate.

Rumunjsko mrtvo dizanje nešto je kompliciranija vježba od odnoženja ili podizanja kukova. Obratite pozornost na to da je nakon pretklona bitno maksimalnom aktivacijom gluteusa, prednje strane trupa i kvadricepsa opružiti tijelo i dovesti ga u završnu poziciju.

Izvor: zadovoljna.hr