Tri najčešće vrste trbuščića i kako ih se (zauvijek) riješiti

ravan trbuh, trbuh, učvrstiti trbuh
Kako biste ih izgubili, potrebno je znati s kakvim trbuščićem imate 'posla' i kakve vježbe ili prehranu zahtjeva njegovo eliminiranje.

1. 'Pretili' trbuščić

Nastaje nakupljanjem većih količina sala. Pretile osobe obično zadržavaju više masti u srednjem dijelu tijela tj. u predjelu trbuha. Kako biste se ga se riješili, iz prehrane morate izbaciti sve visokokalorične obroke, alkohol, brzu hranu i šećer jer ćete tako početi 'razbijati' masne naslage. Kako biste potaknuli organizam na daljnje sagorijevanje kalorija, krenite s kardio treninzima.

2. 'Sjedilački' trbuščić

Žene mršavije građe također imaju problema s nakupljanjem masnih naslaga, a njihov trbuščić rezultat je sjedilačkog načina života. Često ga imaju zaposlene žene koje ne jedu redovito ili pak ovise o hrani iz pekara.

"'Sjedilački' trbuščić često imaju zaposlene žene koje ne jedu redovito ili pak ovise o hrani iz pekara "

Upravo takvu hranu morate izbaciti sa svog jelovnika ako se želite riješiti 'sjedilačkog' trbuščića. Pokušajte umjesto toga na posao nositi salate ili zeleno lisnato povrće, a nakon jela obavezno ustanite i prošećite par minuta gore-dolje po uredu, ako nemate druge mogućnosti.

3. 'Post-trudnički' trbuščić

Tijelo žene se mijenja tijekom trudnoće i poslije poroda. Samo maternici potrebno je 6 do 8 tjedana da bi se vratila na svoju prethodnu veličinu, a zbog stabilizacije hormona neke žene teško gube nakupljene kilograme.
Osim pravilne prehrane, bitno je u početku fokusirati se na jačanje mišića dna zdjelice. To možete postići izvođenjem vježbi namijenjenih za to područje tijela. Zapamtite da nije moguće izravnati trbuščić preko noći. Zato budite strpljivi i ne očajavajte ako se rezultati ne pokažu odmah.

Izvor: dnevnik.hr