Razlozi zbog kojih se debljamo

apetit, TEŠKA HRANA, treba biti umjeren., Smanjite porcije, šećer, vježbati u društvu, aktivnosti, fizičke aktivnosti, trbuh, debiljina, pismo, kilogrami, debljina, žene, debljanje, debljina, kalorije, razlozi, prejedanje, vitkost, debljina, debljina, rizik, RAK, debjlanje, debljina, dijeta, astma, debeli ljudi
Dok većina od nas ima jasnu predodžbu faktora koji utječu na kilažu, postoje i faktori koji bi vas mogli iznenaditi, a također utječu na tjelesnu težinu. Obratite pažnju na ove moguće uzroke, eliminirajte ih i učinkovitije gubite kilograme.
Nedostatak tjelovježbe, usporen metabolizam, pretjerano uživanje u slatkišima, kasne i obilne večere su najčešći razlozi zbog kojih mislimo da se debljamo. Ovi razlozi su općeniti i definitivno ih trebamo uzeti kao primjer, ali postoje i drugi okidači. Evo par primjera:

1. Odlazak na godišnji odmor
Svi se veselimo odlasku na godišnji odmor, ali s obzirom na to da smo opušteni i imamo drugačiji raspored, to se odražava na prehranu. Brojane kalorija i odmor ne idu skupa, tako da je prirodno da se malo opustimo. Povećanje aktivnosti i normalne porcije jednostavan su način kako izbjeći ovaj efekt.

2. Nedostatak sna
Učenje za ispite ili rad do kasno u noć ne čini se kao navika koja utječe na težinu, ali nedostatak sna može utjecati na dijetu jer se mijenja razina hormona u tijelu, što utječe na skladištenje masti. Uz to, možemo posegnuti za nezdravom hranom.

3. Određeni uvjeti i/ili bolesti
Bolesti poput hipertireoze ili policističnih jajnika mogu pogoršati simptome. Godišnji pregled kod liječnika može otkriti potencijajne razloge koji objašnjavaju zašto ne postižete željeni cilj.

4. Depresija
Neke osobe gube apetit kada se suoče sa izazovima u životu. Može se dogoditi i obrnuta situacija, i onda se manje pazi na prehrambene navike. Uzimanje antidepresiva može pogoršati stvari jer poboljšava apetit.

5. Prehrana s niskim udjelom masnoća

Ukoliko mislite da je prehrana s niskim udjelom masnoća vaš saveznik kada ste na dijeti - varate se! Ova hrana može biti bogata šećerom koji doprinosi povećanju tjelesne težine. Fokusirajte se na prehranu bogatu vlaknima s malo kalorija. I nemojte ograničavati unos masti kada ste na dijeti jer vas može dovesti do suprotnog efekta.