Prirodni lijekovi za koje niste ni znali da vam stoje kod kuće

krvni tlak, cimet, prirodni lijek, kućna ljekarna, cimet, zdravlje, cimet, jabuke, med, limun, sok od limuna, cimet, blagodati, cimet, med i cimet , začin
Đumbir
Koristi se kao lijek već stoljećima, a zapravo može pomoći kod mnogih modernih bolesti kao što su rak jajnika ili žgaravica. Djeluje protiv zaraznih bolesti jer je antiseptik, pomaže kod artritisa (poboljšava pokretnost zglobova), djeluje povoljno na rad jetre, smanjuje kolesterol, i još mnogo toga.

Voda
Dehidracija može izazvati niz simptoma od umora do glavobolje, a samo čaša vode ponekad može učiniti čuda. Osim toga, nedostatak vode uzrokuje povećani broj otkucaja srca, tamniji urin, grčeve u mišićima i mučninu. Kako biste izbjegli sve navedeno, pobrinite se da vam dnevni unos vode bude barem šest do osam čaša.

Čokoladno mlijeko
Iako se u pravilu pije zbog užitka, čokoladno je mlijeko zapravo vrlo korisno kao piće za brz oporavak organizma oporavak nakon treninga.

Med
Pomaže kod zacjeljivanja rana, borbi protiv infekcija, i jedan je od najstarijih prirodnih lijekova na svijetu. Pomaže i kod probavnih smetnji, čira želuca i gastroenteritisa.

Jabučni ocat
Od Hipokrata pa do danas jabučni se ocat priznavao kao lijek za mnoge bolesti. Za umanjenje bolova, kod nedostatka energije, liječenje bradavica... A ni za dijetu nije naodmet u kombinaciji s jabučnim octom.

Cimet
Istraživanja su pokazala da pola žličice cimeta dnevno može sniziti LDL kolesterol. Cimet također može pomoći kod dijabetesa, artritisa, pa čak i leukemije.

 

punkufer.hr