Ne bacajte ljuske jaja jer od njih možete napraviti prirodne lijekove koji podižu razinu kalcija!

ljuske jajeta, prirodni lijek, kalcij

Čak 90 posto ljuske jajeta čini kalcij i prirodan je izvor minerala. Organizam lako apsorbira ovaj kalcij jer je njegov sastav sličan onom koji se nalaze u našim kostima i zubima. Osim toga, ljuske jaja sadrže i željezo, bakar, mangan, cink, fosfor, krom i molibden.

Evo kako možete napraviti prirodne lijekove od ljuski jaja:

Za štitnjaču

Operite dobro ljuske od 8 jaja, osušite ih i usitnite. Preko njih ulijte sok od 2 limuna i držite u hladnjaku nekoliko dana. Kada ljuske omekšaju, procijedite tu tekućinu i pomiješajte s litrom brendija i kilogramom meda. Ostavite da odstoji 7 dana prije uporabe. Uzimajte po jednu žličicu 2 do 4 puta dnevno nakon obroka.

Za gastritis i čir

Na vrh noža stavite izdrobljene ljuske jajeta i pomiješajte s dvije žlice limunova soka. Kada ljuske omekšaju, dodajte decilitar toplog mlijeka. Uzimajte žličicu napitka dva puta dnevno: ujutro na tašte i prije spavanja.

Za jačanje imuniteta

Pet cijelih jaja s ljuskom dobro operite, stavite u veću teglu i prelijte limunovim sokom (obično je potreban oko jedan kilogram limuna). Ostavite da odstoje osam dana na hladnom mjestu. Zatim sve procijedite kroz gazu (ljuska od jaja bit će mekana), pa u sok dodajte pola kilograma meda. Sve dobro izmiješajte i svako jutro pola sata prije jela uzmite po žličicu.

Prije uzimanja prirodnih lijekova obvezno se konzultirajte s liječnikom.

Izvor: dnevno.hr