Prave vježbe za zategnute, vitke noge

Prave vježbe za zategnute, vitke noge
Istina, dulje i ljepše noge postići ćete i nošenjem visokih potpetica, no to će biti samo prividni efekt. Želite li stvarno vitkije i bolje oblikovane noge morat ćete se uhvatiti vježbanja. Ove vježbe osmišljene su da “pogode” mišiće potkoljenice, stešu vaša bedra i zategnu stražnjicu. Napravite dva ili tri seta svake vježne tri ili četiri puta na tjedan i uskoro ćete se moći pohvaliti lijepšim nogava, bez obzira na to jeste li u japankama ili visokim potpeticama.


Stepenica


Stanite ispred stepenice ili klupice i stavite lijevo stopalo na nju (a). Odgurnite tijelo sve dok vam se lijeva noga ne ispravi (b), a tad se vratite u početni položaj. To je jedno ponavljanje. Ponovite s desnom nogom i nastavite naizmjenično. Napravite 8 do 10 ponavljanja sa svakom nogom.


S jedne na drugu stranuStanite uspravno i objema rukama se uhvatite za nešto stabilno. Vašu desnu nogu pomaknite udesno koliko najviše možete (a), a nakon toga je pomaknite na lijevo preko vaše lijeve noge koliko najdalje ide (b). Mišići moraju biti zategnuti (petu potisnite prema dolje, a prste prema gore). To je jedno ponavljanje. Napravite ih 12 do 20, a onda isto učinite s lijevom nogom.  


Iskorak pod 45 stupnjemStanite uspravno sa stopalima razmaknutima u širini kukova, s rukama sa strane tijela (a). Iskoračite pod stupnjem od 45°, držeći kukove ravnima kao što su bili i na početku vježbe, a lijevu nogu ispruženu (b). Zadržite pozu nekoliko sekundi, onda se vratite u početni položaj. Napravite 10 do 12 ponavljanja, a onda ponovite s lijevom nogom.


Most


Legnite na leđa, noge su savijene u koljenima, stopala na tlu, dlanovi okrenuti prema dolje (a). Dignite kukove sve dok vam se tijelo ne ispruži u ravnoj liniji od ramena do koljena (b). Zadržite nekoliko sekundi i vratite se u početni položaj. Napravite 12 do 20 ponavljanja.

Izvor: womenshealthmag.com
zena.hr