Pobijedite neprijatelje vaše kože

moda i ljepota, višenamjenski balzam, Savjet, Hidratacija usana, make-up, rumenilo, Njega kose, Zdravi nokti, Čarobno ulje, dermatolozi, zdrava koža, prehrana, beta-karoten, elastin, pušenje, vitamine A, Sunce i vjetar, Loša kozmetika, stres, detoksikacija, zdravlje, što treba znati, za njegu kože lica, omega 3, omega-6, orašasti plodovi, hidratantne kreme, hranjive maske, nos, velična, oblik nosa, karakter osobe., izgled, ljepota, ljepota kože, sex i ljepota, moda i ljepota, ljepota, žena, muškarac, hercegovke, bosanke, žene, žena, starost, mladost, vrućina, izgledati savršeno, zdravlje, zima, ljepota, mitovi, ulje, eterična ulja, bergamot, odbacivanje, beuty navika
Pretjerano izlaganje suncu, konzumiranje alkohola, pušenje, stres, loša probava i malo sna snažno utječu na izgled kože, ali su to samo neki od čimbenika koji uništavaju lijepu i blistavu kožu.

Mišljenje mnogih doktora je kako su slobodni radikali glavni uzročnici brzog starenja i bolesti. Upravo su oni odgovorni za pojavu bora, akni, preosjetljivosti kože, staračkih mrlja i gubitka elastičnosti, te raka kože.

Evo nekih od glavnih neprijatelja lijepe, blistave i zdrave kože:

Prehrana

Poznato je kako upravo pravilna prehrana poboljšava ne samo izgled kože već i funkciju tjelesnih organa. Prehrana kojoj nedostaju hranjive tvari može smanjiti dotok krvi i kisika u kožu te tako oslabiti njezinu sposobnost da štiti od infekcija, usporiti zacjeljivanje i izazvati promjenu teksture i pigmentacije kože.

Jedite što više svježeg povrća i voća te drugih namirnica obogaćenih sastojcima koji pospješuju prirodnu proizvodnju kolagena i elastina - poput cinka i beta-karotena te vitamine A,C i E. Također, u organizam je potrebno unositi dosta vode, izravno ili neizravno putem namirnica (1 litra vode na svakih 25 kilograma mase).

Nedostatak vode

Ako vašem tijelu nedostaje vode to se odmah vidi na koži - ona postaje suha, umorna, siva i iscrpljena. Poznato je kako oko 70% našeg tijela čini voda i ona je zadužena i zaslužna za niz vitalnih funkcija - od održavanja razine krvi u organizmu i termoregulacije do brže izmjene toksina iz tijela i elastičnosti kože.

Dovoljna količina vode u organizmu jamstvo je sjajne, elastične i meke kože te naravno kože bez bora. Vodu je potrebno polako pijuckati kroz dan jer onog trenutka kad se javi žeđ već je došlo do dehidracije organizma.

Pušenje

Pušenje je glavni krivac za mnoge zdravstvene probleme, međutim, pušenje isušuje kožu koja je plodno tlo za stvaranje prijevremenih bora. Osobe koje puše brže dobivaju bore oko usana, a ugljikov monoksid iz cigareta smanjuje zalihu krvi i kisika koje su potrebne koži. Zanimljivo je kako je osobi koja je prestala pušiti potrebno nekoliko mjeseci da joj se koža regenerira.

Sunce i vjetar

Znamo da sunce i vjetar oštećuju kožu i njezinu elastičnost te su upravo oni krivi za 90% starenja kože bilo da je isušuju ili pridonose nastanku bora i diskoloraciji. Istraživanja su dokazala kako i odlazak u solarij postaruje kožu i do tri godine.

Savjet: ako želite što duže zadržati mladenački izgled, nikad ne izlazite van bez kreme sa zaštitnim faktorom (najmanje 15)

Loša kozmetika

Razne iritacije i nepravilnosti na koži uzrokuju kemikalije, boje, aditivi i druge supstancije u kozmetičkim preparatima. Ako odaberete teksturu koja nije namijenjena vašem tipu kože, možete izazvati neželjene reakcije poput prištića, zato je uvijek najbolje konzultirati se sa stručnjakom kako bi vam mogao na pravilan način odrediti tip kože te preporučiti odgovarajuću kremu ili make-up.

Stres

Stres snažno utječe na izgled kože. Hormoni koji se oslobađaju kada smo pod stresom izazivaju sužavanje krvnih žila i oslabljuju cirkulaciju, što dovodi do pojave suhe, ljuskave i osjetljive kože. Također kada smo izloženi stresu disanje nam je pliće i brže pa se i tako smanjuje količina kisika koja se prenosi krvlju. Koža je zbog toga siva ili blijeda, bez sjaja, a oko očiju i usana javljaju se bore. Posljedice dugotrajnog stresa su psorijaza i osip te puno češće prištići i akne.

Manjak sna

Definitivni krivac za podočnjake je manjak sna, međutim, to nije jedina nuspojava, blijedi ten i krvave oči pokazatelji su premorenosti. Takvo stanje dovodi do dehidracije i pada imuniteta pa smo skloniji prehladama i bolesti. Iako još uvijek nije točno utvrđena optimalna mjera spavanja, jer je ona individualna, trebamo pružiti koži da se tijekom noći regenerira. Možete joj pomoći tretirajući je noćnim kremama čiji aktivni sastojci djeluju dubinski na strukturu stranica kože i potiču obnovu kolagena i elastina.

Izvor: female.hr