FOTO/VIDEO  Piloxing je visokointenzivan kondicijski hit

Fizička aktivnost, tjelovježba, standardni sklekovi, omega 3 masne kiseline, kardiovaskularne bolesti, Oblik tijela, hrana, antioksidansi, celulit, tjelovježba, kralježnica, Bolna kralježnica, Skolioza, CARDIO TRENING, vježbanje, zablude o vježbanju, prehrana, način prehrane, tjelovježba,  tjelovježba za zdravlje ,  tjelovježba za zdravlje , tjelovježba, tjelesne aktivnosti , Alzheimerova bolest, Štiti od Alzheimerove bolesti, zdravlje, prikladna obuća i odjeća, vježbanje, tjelovježba, tjelovježba,  tjelovježba za zdravlje , sklekovi, tjelesne aktivnosti , ugljikohidrati, mišići, piloxing, tjelovježba,  tjelovježba za zdravlje , Plank vježbe, tjelovježba, Redovita tjelovježba,  tjelovježba za zdravlje , Redovita tjelovježba, tjelovježba
Osim posvećenosti poslu zubotehničara kojim se bavi unazad sedam godina godina, mlada Ivona Butković pronašla je još jednu ljubav kojoj se ne samo u potpunosti predala, nego je svakodnevno usavršava. Odnedavno je jedini elitni instruktor piloxinga u Hrvatskoj, odlikovana od strane Piloxing Akademije, ali u pozadini ovog zavidnog uspjeha leži neumoran rad, trening, usavršavanje.
Po čemu se ovaj oblik treninga izdvaja od ostalih?

- Najprije treba reći da je piloxing kojeg je osnivačica Šveđanka Viveca Jansen, Master pilates trenerica, a pritom i profesionalna plesačica, zapravo program u kojem sudjeluje čak 85 zemalja, no, odnedavno se na »karti vježbanja« nalazimo i mi u Hrvatskoj. Piloxing je jedinstven, poseban i razlikuje se od ostalih programa po mnogo čemu, već samim time što se kombiniraju tri različita segmenta kroz koja se aktivira cijelo tijelo.

Tehnika udaraca
Sve je to spojeno u jednu cjelinu, kroz blok boksa, pilatesa i plesa. Koreografija nije ni teška ni zahtjevna, može je svatko svladati. Ni koreografija nije klasična kao kod drugih programa, u svakom bloku se jača druga skupina mišića, uči se pravilna tehnika udaraca, vježba se stabilnost cijelog tijela, odnosno trupa.

Strast prema piloxingu razvijali ste s vremenom, no uvijek ste težili usavršavanju i istraživanju granica vježbanja?

- Točno, položila sam za Piloxing instruktora u Padovi, ali se nastavljam kontinuirano educirati na raznim seminarima, radionicama, masterclassevima u inozemstvu gdje sudjeluju master treneri iz cijelog svijeta. Stoga sam sudjelovala na radionicama u Pisi, Padovi, Veneciji, a sada se spremam za skoru radionicu u Padovi nakon čega će u ožujku uslijediti i radionica u Blackpoolu u Engleskoj gdje ću imati prilike vježbati i učiti od same Vivece Jansen.
Što je daljni cilj?

Ima mnogo ciljeva, u prvom redu želja da se piloxing proširi po cijeloj Hrvatskoj, da ga ljudi osjete i prihvate, da dožive takozvani »piloxing fever«, kako to znaju reći oni koji krenu s vježbanjem i zaljube se u trening.
A mislim da smo na dobrom putu. I ja sam jedna od onih koja se zaljubila u ovaj oblik treninga onog trenutka kada sam probala, jednostavno ga obožavam i nadam se da ću imati snage i moć da ga prenesem na sve polaznike.

U svibnju mjesecu bit ćemo organizatori velikog eventa s master trenerima iz inozemstva u ovom svjetskom fitness hitu i pripreme su u tijeku. Svakodnevno treniramo osim petka, a kako se pune grupe, otvaramo i nove tremine, kazala nam je na kraju razgovora mlada trenerica Butković.