Pijte ovo i brže ćete gubiti neželjene kilograme

Pijte ovo i brže ćete gubiti neželjene kilograme
Međutim, postoje određeni napici koji mogu ubrzati proces spaljivanja masnoća i pomoći da brže izgubite kilograme.

Slijedi popis najučinkovitijih napitaka koje trebate uključiti u prehranu ako želite gubiti kilograme brzo i na prirodan način, bez potrebe za gutanjem tableta za mršavljenje ili dodataka koji mogu imati neželjene nuspojave.

1. Sokovi za detoksikaciju

Oni su vam najvjerodostojniji saveznici u borbi protiv suvišnih kilograma, a možete ih jednostavno napraviti u vašoj kuhinji, od voća, povrća ili njihove kombinacije. Poznato je da agrumi imaju snažne detoksikacijske sposobnosti, pa ih svakako trebate dodati u napitke. Namirnice bogate vlaknima i antioksidansima poput đumbira, mrkve ili jabuke također su preporučljive, jer će potaknuti probavu.

Ti sokovi imaju dvostruki učinak - pomoći će vam da se riješite toksina, kemikalija i ostalih opasnih tvari nakupljenih u vašim crijevima te da izgubite kilograme na najbrži i prirodan način.

2. Sokovi od povrća

Najbolja vrsta povrća za mršavljenje je ono iz poroodice kupusnjača (krstašice), u koje spadaju brokula, cvjetača, rotkvica, kelj, prokulica, kupus, potočarka i raštika. Bez obzira miješate li ih s drugim voćem i povrćem, ta skupina povrća će vam biti najbolje oružje u borbi protiv kilograma te čišćenju od toksina. Dodatni učinak bit će borba protiv slobodnih radikala te balansiranje razine hormona. Kupusnjače su bogate prirodnim fitonutrijentima, koji su savršeni za smanjivanje ukupne količine masnog tkiva, ublažavanje upalnih procesa i kontrolu razine šećera u krvi, poticanje metabolizma kao i pružanje temeljite opće detoksikacije.

3. Zeleni čaj

Zeleni čaj cijenjen je zbog brojnih prednosti, a gubitak težine samo je jedna od njih. Jedna šalica zelenog čaja dnevno opskrbit će vas antioksidansima i pomoći da brže gubite salo te će potaknuti metabolizam. Odlični su za potrošnju kalorija kao i za povećanje ukupne razine energije te suzbijanje apetita.

4. Voćni sok - brusnica i kruška

Voćni sokovi su ukusni i jednostavni za pripremanje te bogati hranjivim tvarima, vitaminima i mineralima. Osim toga, možete piti brojne kombinacije voća, no kruška i brusnica su naučinkovitiji i najtraženiji zbog visokih razina vitamina C. Ova kombinacija potaknut će metabolizam, povećati razinu energije i pružiti esencijalne vitamine i proteine. Brusnice su neophodne za sprečavanje raznih infekcija mokraćnog mjehura. Kruške će vas opskrbiti magnezijem, kalijem, fosforom, vitaminom C i kalcijem.

5. Crna kava

Ako se konzumira umjereno, crna kava može imati mnoštvo zdravstvenih prednosti - ne samo da sadrži antioksidanse koji se bore protiv slobodnih radikala i smanjuju rizik od određenih vrsta raka, nego može smanjiti rizik od dijabetesa, kao i bolesti srca. Istovremeno, kofein je idealan za poticanje metabolizma i potrošnju kalorija. No, ako želite gubiti kilograme, morate je koristiti bez šećera i mlijeka.

Net.hr