Pet jasnih signala da se loše hranite!

prirodna medicina, jačanje imuniteta, pročistiti tijelo, detoksikacija, hrana, glad, stomak, nadutost, smanjuje nadutost, mjesečnica, bolne menstruacije, bolovanje, menstruacija, šefica ureda, skidanje, hrana za jelo, jelo, znakovi, hrana, ovisnost, Ovisnost o hrani , toksini u organizmu, čišćenje, recept, gluten, bezglutenski obrok, Celijakija , bezglutenska prehrana, lijek, crijeva, čišćenje, nadutost, smanjuje nadutost, hrana, blagdani, namirnice, nadutost, časna sestra, recept, Posušje, stomak, nadutost, smanjuje nadutost, hrana, gluten, bezglutenska prehrana, bezglutenski obrok, voda, piće, gluten

Ipak, utvrđeno je da izvjesni simptomi - umor, depresija - ukazuju na nepravilnu prehranu. Da bi sami otkrili u čemu griješite, navest ćemo pet najčešćih problema vezanih za loše prehrambene navike i koje namirnice treba jesti da biste se oslobodili tegoba koje vas muče.

Loše raspoloženje, depresija

Uzrok: Ako ne unosite dovoljno omega 3 masti iz ribe ili vitamina B, posebno folne kiseline, vitamina B6 i vitamina B12, bit ćete često neraspoloženi ili čak depresivni.
Rješenje: Jedite dva-tri puta tjedno ribu da biste unijeli potrebnu dozu omega 3 masti i vitamina B12; dvije vrste zelenog povrća dnevno zbog folne kiseline i nekoliko namirnica bogatih vitaminom B6 kao što su banane, cjelovite žitarice, šparoge i mahune.
Najbolje namirnice: Riblja juha s integralnim kruhom, svjež špinat i ananas, grah, salata od leće, pastrva na žaru, pečeno pile s rajčicom i krastavcima.

Konstantna glad

Uzrok: Možda preskačete doručak ili druge obroke ili ne jedete dovoljno namirnica s biljnim vlaknima. Ili možda unosite prazne kalorije - industrijski prerađene namirnice s visokim udjelom masti i šećera, koje vas brzo zasite, ali od kojih i brzo ogladnite.
Rješenje: Rasporedite ravnomjerno obroke na cijeli dan, počevši od doručka. Kombinirajte hranu siromašnu bjelančevinama i bogatu biljnim vlaknima s kvalitetnim ugljikohidratima. Trebate se opredijeliti za namirnice s vlaknastim tvarima i dosta vode, kao što su mahune, voće, juhe od povrća.
Najbolje namirnice: Integralne žitarice s posnim mlijekom i voćem, sendvič od purećih prsa i crnog kruha, salata od povrća sa brokulom, grah i paprikaš.

Iznenadni napadi gladi

Uzrok: Ovi problemi su vezani za pretjerano stroge dijete, preskakanje obroka i grickanje masnih i/ili slatkih grickalica.
Rješenje: Pazite da vam prehrana bude uravnotežena. Želju za slatkišima utažite svježim voćem. Da ne biste imali dojam da su vam slatkiši uskraćeni, uživajte u malim porcijama omiljene poslastice dva-tri puta tjedno.
Najbolje namirnice: Sušeno voće, badem i svježe borovnice s posnim jogurtom, suhe šljive s bademom, voćni jogurt u koji ste dodali komadiće kivija, voćni gemišt (ista količina mineralne vode i voćnog soka s nekoliko kapi limuna).

Razdražljivost, anksioznost

Uzrok: Ako preskačete obroke, ako ne unosite dovoljno kalorija ili očekujete da vam kava posluži kao energetski napitak, može vam se dogoditi da budete razdražljivi i napeti. Zato ograničite omiljeni crni napitak na 200 mililitara dnevno.
Rješenje: Potrebno je unositi najmanje 1800-2000 kalorija na dan, ali tako da to bude visokokvalitetna hrana, kako biste sačuvali energiju i potaknuli rad metabolizma. Da biste oslabili, potrebno je 30 minuta dnevno vježbati. Ograničite kavu i čaj na dvije šalice dnevno i poželjno je da ne pijete poslije 15 sati.
Najbolje namirnice: Posni jogurt sa sjeckanim sezonskim voćem, ražnjići od pečenog povrća, posni hamburger ili pljeskavica od soje s crnim kruhom i zelenom salatom, pečenim lukom i papričicama.

Umor, nedostatak energije

Uzrok: Krivac bi mogla biti prehrana siromašna ugljikohidratima koja se prakticira kad želite smršavjeti. Ako ne unosite dovoljno ugljikohidrata, koji su glavni izvor goriva za vaš organizam, osjetit ćete fizički i mentalni umor. Zamor je često i posljedica nedovoljne količine željeza ili vode.
Rješenje: Jedite dovoljno složenih ugljikohidrata kako biste sačuvali fizičku i mentalnu vitalnost. Tome dodajte namirnice bogate željezom, recimo zobene pahuljice i špinat, i pijte najmanje osam čaša vode na dan.

portaloko.hr