Ovo su namirnice koje biste trebali kupovati samo u malim pakiranjima. I postoji razlog za to.

Ovo su namirnice koje biste trebali kupovati samo u malim pakiranjima. I postoji razlog za to.
Ipak, morat ćemo vas razuvjeriti da na taj način štedite novac.

Neke je namirnice ipak ekonomičnije kupovati u manjim pakiranjima ako želite uštedjeti jer se brzo kvare, piše Yahoo.

Evo o kojim je namirnicama riječ...

1. Orašasti plodovi i sjemenke

I sjemenke i orašasti plodovi sadrže mnogo zdravih, nezasićenih masnoća. Činjenica je da se namirnice koje sadrže masnoće brzo pokvare. Ove namirnice trebali biste držati u hermetički zatvorenim spremnicima na hladnom i tamnom mjestu, ali čak i ako ih čuvate na pravilan način, njihov rok trajanja je nekoliko mjeseci.

2. Brašno

Bijelo brašno trebalo bi izbjegavati u prehrani kada god je moguće, barem ako ne želite na sebe "nalijepiti" neželjene kilograme. Ali sada ćete dobiti još jedan razlog da brašno ne kupujete u većim količinama. Ono na sebe privlači vlagu iz okoline i brzo se kvari.

3. Kava

Pravi ljubitelji kave kupuju mala pakiranja jer znaju da svježe pržena kava daje najbolji okus. Zato se preporučuje kupovati onoliko kave koliko možete potrošiti u tjedan ili dva.

4. Kruh

Nije ni potrebno naglašavati da će kruh na zraku vrlo brzo otvrdnuti, čak i ako kupujete onaj koji ipak ostaje mekan nekoliko dana, u jednom će trenutku popljesniviti. Kruh je svakako jedna od namirnica koju ćete najvjerojatnije kupovati u količinama dostatnima za jedan dan.

vecernji.hr