Omega 3 masne kiseline produljuju život

omega 3, masne kiseline, zdravlje, riba, bolesti srca i krvožilnih sustava, omega 3, omega 3 masne kiseline, zdravlje, Riblje ulje, Omega 3 i 6, omega 3, liječenja šećerne bolesti, pretilost, zdrave kiseline, omega 3 masne kiseline, Omega 3 i 6
Znanstvenici su u razdoblju od 5 godina proučavali zdravlje 70000 ljudi. Pratili su njihove prehrambene navike i vrstu i količinu suplemenata koje uzimaju. Također su proučavali stopu smrtnosti.

Kada su usporedili sudionike koji su uzimali omega 3 masne kiseline ili redovito jeli ribu sa sudionicima koji nisu uzimali suplemente i rijetko jeli ribu, došli su do zapanjujućih rezultata.

Redovita konzumacija ribe ili uzimanje suplemenata omega 3 masnih kiselina je rizik od nastanka smrti uzrokovane različitim bolestima smanjio za 18%, a rizik od nastanka smrti uzrokovane rakom za čak 23%.

Za omega 3 masne kiseline je već poznato da imaju odlično djelovanje na zdravlje cjelokupnog organizma, a ovo istraživanje potvrđuje teoriju da produljuju život.

Omega 3 masne kiseline imaju protuupalno djelovanje, a kronična upala u tijelu može uzrokovati nastanak bolesti srca i krvožilnih sustava i brojnih vrsta raka.

Najbolji način da unosite omega 3 masne kiseline je putem masne ribe, kao što su tuna, losos ili sardine. Dovoljno je nekoliko ribljih obroka mjesečno. Suplementi su praktični za osobe koje nisu ljubitelji ribe.

zdravlje.net