Neuropsihijatar tvrdi: slomljeno srce može se izliječiti za 90 sekundi!

Slomljeno srce
Rijetki su sretnici kojima kroz život netko nije slomio srce. Svi ostali znaju koliko boli slomljeno srce i koliko ga je teško iscijeliti, no moguće je. Rane zarastaju, a ožiljci ostaju i zovu se iskustvo. S njima ne samo da se može živjeti, nego nas oni obogaćuju.

Kako biste sebi olakšali period nakon raspada veze ili razvoda, neuropsihijatar s Harvarda Daniel J. Siegel otkriva jednostavni trik kako izliječiti slomljeno srce u samo 90 sekundi.

"Okrenite se oko sebe, pogledajte oko sebe, a zatim uronite u vlastite misli. Mislite, makar i na silu, na lijepe stvari. Na bilo što što vas usrećuje. Osjećat ćete se bolje. Ponavljate ovaj postupak koji traje 90 sekundi koliko god vam je potrebno.

Kada god se osjećate loše ili slutite da ćete potonuti, prevarite svoj mozak. Na kraju ćete početi prihvaćati dobar osjećaj kao vašu realnost i zaista ćete biti bolje", objašnjava ugledni neuropsihijatar.

U teškim trenucima je teško misliti o lijepim stvarima. Naš mozak stalno vrti negativne misli i zakopava nas sve dublje i dublje. Treba prekinuti taj obrazac razmišljanja i posvijestiti lijepe misli. Naviknuti mozak na lijepe stvari, jer ono smo što mislimo i naša realnost počinje u našoj glavi.