Namirnice koje treneri slavnih ne bi ni pogledali, a mi ih jedemo

Namirnice koje treneri slavnih ne bi ni pogledali, a mi ih jedemo

Za iste namirnice, kažu treneri, savjetuju svojim klijentima da ih potpuno izbace iz jelovnika.

Pržena hrana

Trener Jonathan Ross kaže da najviše izbjegava prženu hranu zato što je 'uništava tijelo'. Jasno mu je da se radi o hrani koja je vrlo dostupna i jeftina te da je se teško potpuno odreći, no količina trans masti u njima je dovoljna da zastraši svakoga, kaže Ross.

Rafinirani šećer

Trener Teddy Bass kaže da izbjegava rafinirani šećer. 'Naša tijela zahtijevaju svježu, organsku hranu za energiju', kazao je Bass. Jedno kada se 'napunite' kvalitetne hrane, spremni ste i za najzahtjevniji trening.

Stvar je u količini

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treneri Steve Moyer i Yumi Lee smatraju da nije stvar u tome što se jede, nego koliko. Dok su i oni protiv trans masti, smatraju da je važnu da je većina jelovnika zdravo, dok Yumi Lee smatra da si možemo dopustiti 20 % 'loše' hrane, jer je nemoguće cijelo vrijeme 'biti na 100%'.

Rafinirani ugljikohidrati

U ovome se slaže najviše ispitanih trenera, poput Jeanette Jenkins, Jackie Warner i Valerie Waters. Valerie, koja radi sa Jessicom Biel smatra da ne bismo smjeli jesti hranu čije sastojke ne možemo niti izgovoriti. Jackie kaže da bi svi trebali shvatiti da su kruh, krekeri i slične stvari šećer: "Čim vam uđe u tijelo, pretvara se u šećer i onda odmah u salo". Jeantte izbjegava obrađenu hrane jer ona dovodi do napuhavanja u tijelu i povećava rizik od bolesti.

Jogurt

Ako pokušavate izgubiti kilograme, zaboravite na jogurt, savjetuje Jackie Warner. Većina jogurta na američkom tržištu je puna šećera, kaže. No, iako Jackie smatra da jogurt treba izbaciti, grčki jogurt je definitivno nešto čega se ne morate odricati.

izvor: E.M./popsugar.com, net.hr