Najbrža dijeta na svijetu

 Najbrža dijeta na svijetu
U današnje vrijeme, ljudi su postali svjesni onoga čime se hrane te je gubitak težine postao jedan od glavnih ciljeva u njihovim životima. Međutim, tokom samog procesa, oni veoma četso znaju napraviti fatalne greške, usljed kojih se ne rješavaju suvišnih kilograma već još više povećavaju tjelesnu težinu. S druge strane, najbrža dijeta na svijetu podrazumijeva balansiranje hranjivih materija u željenom odnosu i održavanje broja kalorija na standardnom nivou.

Činjenice o najbržoj dijeti na svijetu

Najštetnije od svih namirnica su one koje sadrže ugljene hidrate u prostim oblicima. Ako drastično smanjite unos ugljenih hiodrata, možete se automatki riješiti suvišnih kilograma. Prilikom planiranja najbrže dijete, potrebno je da u ishranu uključite namirnice koje su zdrave i hranjive. Drugi važan aspekt je da morate ograničiti kalorije na 1 500 dnevno, osim ako ste u režimu intenzivnog vježbanja. Stoga, brojite kalorije koje unosite u obrocima.

Ograničite unos prostih ugljenih hidrata

Ako želite da postignete brz gubitak suvišnih kilograma, morate eliminisati unos prostih ugljenih hidrata. Bijeli hljeb, rafinisani šećer, bijelo brašno i bijela riža imaju opasne posljedice po organizam. U potpunosti izbjegavajte brzu hranu. Umjesto prostih, u ishranu uvrstite složene ugljene hidrate kao što su tjestenina od integralnih žitarica, crni hljeb, ovsena kaša i kornfleks. Ove namirnice sadrže zdrave ugljene hidrate i od suštinskog su značaja za vas, u malim količinama.


Uvrstite u ishranu nezasićene masne kiseline

Omega-3 masne kiseline pripadaju grupi nezasićenih masnih kiselina koje su neophodne za ispunjavanje zahtjeva o hranjivosti u vašem organizmu. Različite vrste ribe, kao što su tunjevina, losos, haringa i skuša bogati su izvori omega masnih kiselina. Mliječni proizvodi, kao što su puter sa niskim sadržajem masti i sir, takođe sadrže nezasićene masne kiseline. Sočivo, mahunarke i grašak su, isto tako, odlični izvori nezasićenih masnih kiselina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veća količina proteina

Prilikom smanjivanja unosa ugljenih hidrata i masti, proteini postaju primarni izvor ishrane. Bogati izvori proteina uključuju namirnice životinjskog porijekla, kao što su nemasno meso, pileća prsa, goveđa rebra i ćuretina. Bjelanjci i obrano mlijeko takođe sadrže velike količine proteina. Pored ovih namirnica, potrebno je i da unosite veće količine voća i povrća, kako bi vaše tijelo dobilo dovoljne količine vlakana, vitamina i minerala.


Plan najbrže dijete na svijetu

Započnite dan sa čašom tople vode pomiješane sa svježe cijeđenim sokom od limuna. Voda sa limunom poznata je i kao odličan emulzifikator masti u organizmu. Popijte najmanje tri čaše vode u roku od jednog sata kako biste očistili organizam rano ujutro. Potrebno je da tokom dana popijete oko tri litre vode.

Nikada ne preskačite doručak. Vaš doručak bi trebao da se sastoji od jednog tvrdo kuhanog jajeta ili kajgane. Takođe, možete doručkovati ovsene pahuljice ili kornfleks sa obranim mlijekom. Isto tako, možete pojesti bananu ili voćnu salatu koja se sastoji od jabuke, dinje i avokada.

U ručak uključite što više proteina i jedite nešto manju porciju nego uobičajeno. Kuhana piletina, riba ili grilovana ćuretina zajedno sa velikom salatom odličan je izbor.

Večera treba da bude što laganija. Preporučuje se vegetarijanski obrok. Pripremite supu kuhanjem mrkve, kupusa, cvekle, brokule, paradajza, zelene salate i crvenog luka. Povrće možete i peći uz minimalni dodatak ekstra djevičanskog maslinovog ulja.

Ako ste gladni između obroka, glad možete utažiti pomoću svježih voćnih sokova, kikirikija, krekera od integralnih žitarica i kokica. Izbjegavajte fabrički proizvedene sokove, gazirane sokove i hranu koja sadrži šećer.

Autor: minimagazin.info