Najbolja hrana tijekom jeseni

neplodnost, hrana, hrana, dijeta, dijeta, hrana, hrana, kuhanje, debljanje, pretilost, hrana, vitamini, vitamin c, zdravlje, gripa, hrana, zdravlje, hrana, mršavljenje, jelo, piće, ljeto, vrućina, hrana, doručak, zdravlje, mršavljenje, kruh, ugljikohidrati, hrana, blagdan, Uskrs, prejedanje, hrana, spavanje, izbjegavanje, hrana, inzulin, zaglupljivanje, šećer, hrana, poskupljenje, život, namirnice, hrana, rok trajanja, namirnice, žensko zdravlje, deset namirnica za žene, hrana, namirnice, Zdrave namirnice, prehrana, zdravlje, Plan jela, Broj obroka, vježbanje, plan za dijetu, štetne nuspojave, dijeta, namirnice, pesticidi, prejedanje, kako spriječiti, prejedanje, blagdani, jelo, dodaci prehrani, manjkavost prehrane, mediteranska prehrana, način prehrane, prehrana, zdravlje, hrana, hrana, jelo, djeca rast, Zdrave namirnice, zdravlje, nezdrave namirnice, vitamini, probava, način prehrane, brza hrana, Hrana bogata proteinima, dodaci prehrani, mozak, Zdrav mozak, uticaj na mozak, omega 3, Omega 3 i

... kolesterola i održavanju normalne razine šećera u krvi. Sadrže nisku koncentraciju natrija, a to sprječava zadržavanje viška vode u tijelu, što često dovodi do nakupljanja kilograma.

2. Tikva

Osim što se koristi se za ukrašavanje kuća i okućnica, ovaj karakterističan ukras za Noć vještica, ukusna je prehrambena namirnica. Tikva je izvor antioksidansa beta karotena, bogata je vlaknima, vitaminima i mineralima, a sadrži malo kalorija.

3. Poriluk

Za razliku od luka i češnjaka, koji su dobri za mršavljenje, poriluk je namirnica koja se lakše probavlja. Poriluk jelima dodaje novi okus, a bez dodatnih kalorija. Zbog udjela željeza i mangana, pomaže u reguliranju metabolizma i razine šećera u krvi.

4. Prokulice

Kuglica kelja pupčara, odnosno jedna prokulica sadrži samo 10 kalorija, pola grama vlakna i pola grama proteina te pomaže u zadržavanju osjećaja sitosti.

5. Kesteni

Mnogima omiljeni jesenski plodovi, kesteni, bogati su vlaknima, a pomažu u mršavljenju, snižavaju kolesterol, kontroliraju krvni pritisak i štite od nastanka raka.

6. Mandarine

Mandarine su bogate antioksidansima i zdrave su za imunitet, sadrže malo kalorija, održavaju osjećaj sitosti i potiskuju apetit, posebno kod žudnje za slatkom hranom.

7. Šipak

Visoka količina vlakana i nutrijenata uvrštava šipak među namirnice koje pomažu u mršavljenju. Ovaj plod je bogat vitaminima C, K, kalijem i folnom kiselinom.

8. Koraba

Koraba sadrži malo kalorija i ugljikohidrata, a sadrži proteine i aminokiseline koji pomažu u smanjenju tjelesne masti.

9. Cimet

Prehrana obogaćena začinima pridonosi mršavljenju, a začin karakterističan za hladnija godišnja doba je cimet. Bogat je vlaknima, kalcijem, željezom i manganom. Pomaže u potiskivanju gladi, snižava razinu šećera u krvi i ubrzava metabolizam. I drugi začini, poput đumbira i klinčića pomažu u mršavljenju.

10. Korijander

Korijander je bilje koje je prirodan dijuretik, poboljšava probavu i smanjuje zadržavanje vode u organizmu, a pomaže i u eliminaciji toksina iz organizma što je izuzetno važno za proces mršavljenja.

Izvor: delimano.ba