Koliko su uistinu kalorična jela u McDonald's restoranima

McDonald's, Mostar, McDonald's, kalorije, McDonald's, Sarajevo, buregdžinica, krompiri, mc donalds, Sastojci, mc donalds, novčani problemi, McDonald's, jelo, javnost
Brojni ljudi diljem svijeta konzumiraju njihova jela, postoje i oni koji ih zaobilaze u širokom luku, a ako ste ste vi u kategoriji neodlučnih možda vam ovaj članak pomogne s nekim novim informacijama.

Prednost McDonald's restorana je da su vjerojatno jedini restoran u BiH koji transparentno nudi kalorijsku vrijednost svih proizvoda i to ne samo kalorijsku, nego i sve ostale nutritivne vrijednosti jela. Tako možete za svako jelo saznati od čega se sastoji i u kojim količinama sadrži npr. masti, šećer, ugljikohidrate, gluten, soju, mlijeko, jaja itd. Podaci koje trenutačno možete dobiti u svim McDonald's restoranima su dobiveni 2011. godine u ispitivanjima koje su proveli ovlašteni laboratoriji na standardnim porcijama.

Također, na njihovim ambalažama, podmetačima i sl. možete pronaći GDA (Guideline Daily Amount, smjernice za dnevnu količinu kalorija i hranjihih tvari) koje sadrže određena jela. Ukoliko želite izračunati svoj GDA to možete učiniti na web stranici mcdonaldsmenu.info te kreirati svoj jelovnik po osobnim potrebama i saznati još neke korisne informacije.

Ipak, ako želite održati liniju trebate biti oprezni što jedete i s čime kombinirate ovu prehranu. Ukoliko primjerice ne možete odoljeti pilećim krilcima koja sadrže čak 1165 Kcal po porciji, bilo bi pametno da uz krilca, umjesto pomfrita i Coca Cole, naručite npr. miješanu ili vrtnu salatu koja sadrži svega 10 do 30 Kcal, a uz to popijete vodu.

Poznato je da se danas u McDonald's-u može jesti i niskokalorična hrana, jer se lanac prilagodio rastućem interesu potrošača za zdravlje i wellness. Stoga svi oni koji paze na liniju ili žele smršavjeti mogu uvijek pronaći nešto za sebe, pa je tako kalorijska vrijednost pileće grill Premium salate svega 185 Kcal ili pak McWrap Grill Chicken koji sadrži 370 Kcal.

U nastavku vam donosimo i ostale kalorijske vrijednosti najpopularnijih mc proizvoda:

Hamburger 255 Kcal
McWrap classic Beef 570 Kcal
Big Mac 495 Kcal
McChicken 505 Kcal
Chicken McNuuggets (6 kom) 250 Kcal
Pommes frites (srednji) 340 Kcal
Grčka salata 150 Kcal
Pileća Premium salata 315 Kcal
Shake čokolada (0.5l) 440 Kcal
Coca Cola (0.5l) 210 Kcal

Bilo kako bilo, ako do sada niste imali naviku obraćati pažnju na nutritivne vrijednosti McDonald's-ovih jela svakako to učinite već idućeg puta i imajte u vidu da koju god hranu konzumirate važno je biti umjeren s istom.

moj-restoran.info