GLAVNI SASTOJAK UMAKA U MCDONALD'SU Ljudi diljem svijeta šokirani: 'Jesam li vam upropastila najdraži obrok?‘

McDonalds

Australska radijska voditeljica Lauren Phillips otkrila je suvoditelju te velikom ljubitelju McDonald‘sovih medaljona od piletine i slatko kiselog umaka Jasonu Hawkinsu da je ključni sastojak toga umaka marelica, voće koje on - mrzi, javlja Daily Mail.

Phillips i Hawkins, koji na radijskoj postaji KIIS 1011 in Melbourne vode emisiju "Jase & Lauren", snimku sa spomenutim otkrićem prvotno su objavili 18. listopada 2022. godine, a pošto je tada postala viralna senzacija, objavili su je ponovno sredinom listopada ove godine.

"Jesi li (Jasone) ikada razmišljao o tome što slatko kiselom umaku daje okus?", pitala je Phillips Hawkinsa nakon što su u studio u kojem snimaju radijsku emisiju dopremljeni pileći medaljoni iz McDonald‘sa.

"Bi li povjerovao da se radi o okusu - marelice?", pitala je Phillips Hawkinsa dok je ovaj jeo medaljone. "Mrzim marelicu. Sad je mogu okusiti", rekao je Hawkins i u smeće bacio umak te napola pojedeni medaljon.

"Jesam li ti upravo upropastila najdraži obrok", pitala je nasmiješena Phillips Hawkinsa. "Stvarno okusi kao marelica", rekao je Hawkins s gnušanjem. "Radije bih u usta stavljao stvari za koje ne znam od čega su", našalio se Hawkins.

Korisnike TikToka koji su pogledali video također je šokirala tvrdnja Lauren Phillips. "O moj Bože! Moja je majka znala praviti piletinu s marelicom. Marelica se odlično slaže s piletinom. Sve to ima smisla", rekao je jedan korisnik.

Službeni profil australske podružnice McDonald‘sa također je komentirao video. "Saslušajte nas, pokušajte sladoled umočiti u slatko kiseli umak", ustvrdio je australski McDonald‘s.

Drugi su korisnici, međutim, rekli da odavno znaju sastojke McDonald‘sova slatko kiselog umaka. "Slatko kiseli umak je džem od marelice i bijeli ocat", ustvrdio je drugi korisnik.

Na ambalaži slatko kiselog umaka stoji da u njemu ima još i pirea od breskve, soli, ksantan guma (E415), češnjak u granulama, celulozna guma, sušene ljute paprike, luk u granulama, boja karamele i drugih sastojaka.