Kako spriječiti nakupljanje kilograma tijekom zime

mršavljenje, dijeta, trikovi, doručak, mršavljenje, odabir, razlozi, kilogrami, stres, mršavljenje, savjeti, zdravlje, frižider, namirnice, mršavljenje, mršavljenje, dijeta, savjeti, mršavljenje, stomak, kilogrami, mršavljenje, trikovi, pomoć, mršavljanje, pravila, lijek, mršavljenje, mršavljenje, savjeti, mršavljenje, dijeta, trikovi, mršavljenje, roditelji, trudnoća, beba, mršavljenje, ravan stomak, mršavljenje, žena, hrana, mršavljenje, debljanje, mit, činjenica, mršavljenje, hrana, namirnice, tijelo, mršavljenje, savjeti, mršavljenje, ljeto, načini, mršavljenje, načini, mršavljenje uz trening, gladovanje, zdravlje, dijeta, salo, trbuh, dijeta, mršavljenje uz trening, pića, stomak, mršavljenje uz trening, debeli, djeca, bakterije, dr oz, dijeta, mršavljenje uz trening, dijeta, Božić, mršavljenje, blagdani, hrana za jelo, odricanje, čaj, đumbir, mršavljenje uz trening, debljina, zemlje, svijet oko nas, zdravlje, čudotvorni napitak, dijeta, đumbir, med, pomaže kod mr
...svjesni da će proljeće začas početi prijetiti laganijom odjećom i svaki kilogram viška postat će prava noćna mora. Da bismo izbjegli mrski višak kilograma koji mnogi nakupe tijekom zimskih dana, dovoljno je slijediti nekoliko savjeta, ali to ne znači da se moramo odreći svih ukusnih delicija, posebno onih blagdanskih, savjetuje Tportal.hr.

Upijte pozitivnu energiju sunčeve svjetlosti
Poznato je da zbog nedostatka sunčeve svjetlosti tijekom zime možemo osjećati blagu depresiju pa je preporučljivo da tijekom jutra pustite svjetlost u dom, ali i da se prošećete, na primjer dio puta do posla. Zahvaljujući suncu bolje ćete se osjećati i potaknut će se proizvodnja serotonina, a tada ćete manje žudjeti za hranom.

Pronađite zimski sport za sebe
Bilo da se radi o šetnjama, skijanju ili klizanju, zimi se važno kretati kako biste ostali u formi, ali i ostali zdravi. Na taj ćete način potrošiti i kalorije viška od ukusnih delicija ili grickalica dok ste pod toplom dekicom gledali film ili pratili omiljenu seriju.

Niste sportski tip?
Ako ne volite vježbati u proljeće i ljeto, kada nas lijepo vrijeme mami na pokret, zimi se sigurno stvari neće promijeniti. No, to ne znači da ne možete prošetati i malo pogledati izloge u gradu, dati si na zadatak da subotom pješice idete do tržnice ili nekoliko dana u tjednu do posla. Već će i to pomoći da se organizam pokrene, a metabolizam radi kako treba. Osim toga, odlazak u kuglanu ili slična druženja također neće odmoći.

Naučite stati na vrijeme
Nema ništa loše u nekoliko kockica čokolade ili blagdanskim kolačima, ali većinu vremena ipak biste trebali birati zdravije namirnice. Voće je zapravo slatko i ima šećera u sebi, a ako birate mandarine ili pak naranče, tijelu ćete osigurati prijeko potrebni C vitamin i čuvati imunitet.

Više stresa znači i višak kilograma
Prečesto posežemo za nezdravim grickalicama i slatkišima kada nas nešto muči, posebno na poslu. No, u ovo blagdansko vrijeme stres je još i jači jer želimo sve napraviti na vrijeme pa se dani nezdrave prehrane samo redaju jedan za drugim. Umjesto slatkiša i grickalica popijte šalicu toplog čaja i razmislite koje ćete dane i kako obaviti sve pripreme za blagdane. Lista sa svim važnim stavkama biti će od velike pomoći, a obiteljsko planiranje i veselje povodom blagdana najljepše je provedeno vrijeme. U svakom slučaju, razmislite koji su trenutno najveći uzročnici stresa u vašem životu i probajte ih eliminirati koliko god je moguće.

Unosite cink u organizam
U studiji objavljenoj u časopisu Journal of Nutrition, znanstvenici su otkrili da niske razine cinka mogu usporiti metabolizam pa će tijelo sagorjeti manje kalorija. Možda onda nije na odmet unositi namirnice koje imaju cinka, a to ćete postići orašastim plodovima, cjelovitim žitaricama i puno različitih vrsta voća i povrća.