Jedite ovo i imat ćete brdo energije

Iako će vas takvo što brzo razbuditi, vrlo brzo osjećat ćete se još umornijima.

Umjesto kave i šećera, bolje je da konzumirate neke od namirnica koje prirodno daju mnogo energije tijelu. Business Insider donosi koje su to vrste hrane.

Bademi

Bademi su vrlo dobra grickalica koju možete konzumirati u bilo koje doba dana. Puni su vitameina E i magnezija, a također su bogatim zdravim nutrijentima, te proteinima koji pomažu očuvati energiju.

Tamna čokolada

Ovakva čokolada ima kofeina i teobromina, od kojih oboje povećavaju razinu energije. U malim količinama, kofein i šećer neće dovesti do ubrzanog pada energije. Što je čokolada tamnija, to ima manje šećera i daje više energije.

Losos

Ova je riba puna omega-3 masnim kiselinama, koje mogu utjecati na raspoloženje i zaštititi od depresije.

Ljuti začini

Pikantni i ljuti začini ubrzavaju metabolizam i daju nalet energije. Osim toga što poboljšavaju probavu, neke vrste ljutih začina mogu unaprijediti i kognitivne funkcije.

Grčki jogurt

Ovi su jogurti u zadnje vrijeme postali vrlo popularni, a jasno je i zašto. Imaju puno proteina, te manje laktoze i ugljikohidrata, koji inače imaju najviše kalorija. Grčki jogurt također pomaže da se dulje osjećate sitima.

Kokice

Kokice imaju puno vlakana i ugljikohidrata, no ima vrlo malo kalorija (kada nisu umočene u maslac). Studija je pokazala kako su kokice top hrana za dobivanje energije.

Zeleno lisnato povrće

Ove vrste povrća su pune željeza, koje daju snagu organizmu. Povrće poput špinata daje energiju, a budući da je puno željeza, osjećat ćete se snažnijima. Zbog tog sastojka osjećat ćete se budnijima i koncentriranijima.

Cjelovita zrna

Kruh sa cjelovitim zrnjem i žitaricama sadrži dosta ugljikohidrata, no onu vrstu koja daje stabilnu energiju kroz cijeli dan. Shvatite to kao gorivo zbog kojeg lakše izdržite dan.

Borovnice

Ovo bobičasto voće može unaprijediti kognitivne funkcije mozga, a zove ih se i superhranom zato jer su pune antioksidansa.

Jaja

Jaja su bogata proteinima, a ne morate ih piti sirova kao bodybilderi kako biste dobili energiju. Ova namirnica također daje energiju koja traje cijeli dan, ali i mnoštvo vitamina B. Nije zgorega ni reći da su jaja idelna za dobivanje mišićne mase.

izvor: srednja.hr