Glupe navike koje rade i najpametniji, a zbog kojih ne možete smršavjeti

Glupe navike koje rade i najpametniji, a zbog kojih ne možete smršavjeti
Uklonite ih iz svoje dnevne rutine i smanjite masne naslage. Popravit će se i narušeno zdravlje.
1. Ne pijete dovoljno vode

Dehidracija usporava metabolizam. A to otežava mršavljenje. Ne čekajte da vam se grlo osuši. Umjesto toga često pijete vodu.

2. Često jedete vani

Hrana u restoranima puna je masnoće, soli i šećera - tri stvari koje daju okus hrani i prodaju je. Zbog toga jedete više i češće te unosite više kalorija nego vam trebaju. Sve što bi spremili kod kuće uglavnom bi imalo manje kalorija. Sjetite se samo razlike između vaše i salate s umacima koju kupujete u gradu.

3. Ne spavate dovoljno

Mnoge muči nesanica, ali ipak i nakon ručka piju napitke pune kofeina. Tri sata prije odlaska u krevete nije dobro ni jesti, mirnije ćete i lakše zaspati, a unijet ćete i manje kalorija.

4. Mislite da užurbani stil života topi kalorije

Stres zapravo deblja. S pojavom stresa povećava se ispuštanje kortizola, a kronični stres izaziva kronično povećanje razine hormona kortizola u krvi. Ovo usporava metabolizam i dovodi do žudnje za hranom (emocionalno prejedanja). Povezuje se s nakupljanjem masnoća na području trbuha.

5. Vježbate uvijek isto

Svaki put kad vježbate, izvodite uvijek jedne te iste vježbe. Koristite iste sprave, isti ritam, jednako dugo. Zbog ove rutine napredak će se usporiti ili stati. Tijelo se privikne na napor i prestajte mršavjeti. No ne trebate duže vježbati, dovoljno je ubrzati ritam i intenzitet vježbi. Neprestano mijenjate brzinu i intenzitet, tako da će se mišići stalno prilagođavati. Ili izvedite nešto sasvim novo - na internetu ćete naći pregršt novih vježbi.

portaloko.hr