BiH Urađene su prve kadaverične transplantacije!

Mostar štrajk, Zavod za zdravstveno osiguranje, Osman Tufek, Dom zdravlja Mostar, Dom zdravlja, žene, muškarci, doktori, transplantacija, Hrvatska, riječka bolnica, KBC Rijeka, transplantacijski zahvati, dječja transplantacija., crna kronika, recepti, lijekovi, studentica, stažiranje, Trebinje, hercegovački vicevi, ginekolog, doktori, odlazak u zemlje EU-a, novih doktora medicine, hercegovački vicevi, doktor, oprez, ospice, bolest, djeca, donje rublje, kina, liječnica, RAK, recept, srednja škola, trošak, lječnički  pregled, liječnici, liječnica, liječnici splitske bolnice, suđenje mostarskim liječnicima, BOLNICA MOSTAR, bolnica, ebola, BIH, sanitarna inspekcija, hercegovački vicevi, hercegovac, doktor, jaja trakavice, majka, kćeri, šuga, mišija groznica, Meningitis epidemica, bolest, epidemija, Ljubuški, medicinska sestra, medicinska sestre, medicinska škola, škola, medicinske sestre, BIH, bijeg, liječnici, korupcija, dozvola, BIH, radnici, bolovanje, bolest, pacijenti, zdravstvo, pr

U Univerzitetsko kliničkom centru Tuzla spašena tri života nakon što je anonimna obitelj odlučila donirati organe umrle ženske osobe kojoj je utvrđena moždana smrt. Riječ je o prvim kadaveričnim transplantacijama u Federaciji BiH, točnije urađene su transplantacije jetre, dva bubrega i dvije rožnice.

„Liječnici su dobili pristanak obitelji. Osoba koja je preminula nije imala potpisanu donorsku karticu, ali je za života rekla da to želi. I obitelj je dala pristanak. To je ono što mi govorimo kako je važno razgovarati s obitelji“, rekao je za Radiosarajevo.ba Tomislav Žuljević, predsjednik Udruženja dijaliziranih i transplantiranih bolesnika FBiH.

Dodao je da su sretni što su se napokon kadaverične transplantacije pokrenule s mrtve točke, te da i ovo što se dogodilo dokazuje da se može, samo treba volja.

„Prije svega želimo da se zahvalimo obitelji preminulog donora na hrabroj i humanoj odluci. Također hvala svima koji su na bilo koji način sudjelovali u transplantacijskom procesu te na taj način podarili novu šansu za život transplantiranim pacijentima“, navedeno je i na Facebook stranici Udruženja dijaliziranih i transplantiranih bolesnika FBiH.