BEAUTY SAVEZNIK: Kako jogurt utiče na našu kožu

jogurt
jogurt
Jogurt je veoma zdrav, posebno za stanje naše kože. Naravno, ne govorimo o slatkim i vještačkim jogurtima u kojima ostaje samo ime prirodnog proizvoda, već pravim jogurtima. Najbliži (od kupljenog) je grčki jogurt.

Da vidimo zašto je jogurt toliko koristan...

Poboljšava ten

Jogurt daje blistav i ravnomjeran ton koži, ako se nanosi na nju, ali i ako se redovito konzumira. Njegova pravilna uporaba može smanjiti pojavu starosnih pjega, mladeža i pjegica.

Zateže pore

Za djevojke sa proširenim porama jogurt je idealno rješenje. Stavite čajnu kašičicu običnog jogurta 15 minuta na kožu lica i to će vam pomoći da je zategnete, dok će vam se pore suziti i vizuelno će lice biti svježije. Držite ga neko vrijeme i operite hladnom vodom. Primijetićete efekt nakon prvog nanošenja.

Protiv akni

Možda ste iznenađeni, ali jogurt može zaista pomoći u borbi protiv akni i osipa na licu. Činjenica je da jogurt često predstavlja ključni sastojak za lijekove i maske za lice.

Manje bora

Jogurt ima snažne osobine protiv starenja i sposobnost borbe protiv slobodnih radikala u koži. Ako uz vaš doručak dodate jogurt, možete poboljšati metabolizam i učiniti kožu mnogo mlađom i zdravijom.

Protiv tamnih krugova

Ako ne spavate noću i jedete prirodni jogurt, onda će modri i tamni krugovi ispod očiju postati mnogo manje vidljiviji. Sve je u protiuupalnim svojstvima jogurta i sadržaju mliječne kiseline. Naime, pomaže u spriječavanju edema kože.