5 strategija koje će vam pomoći da smršavite

dijeta, rajčica, dijeta, dijeta, zdravlje, dijeta, mršavljanje, kilogrami, dijeta, organizam, dijeta, kiseli kupus, dijeta, izbor, dijeta, pogreške, dijeta, mršavljenje, žena, dijeta, dijeta, trening, ravan trbuh, dijeta, dječija hrana, dijeta, težina, održavanje, dijeta, riža, mršavljenje, dijeta, dijeta, mršavljenje, recept, mršavljenje, dijeta, upute, salo, trbuh, mršavljenje, mršavljenje, trikovi, dijeta, načini, dijeta, tip, dijeta, mršavljenje, dijeta, mršavljenje, mršavljenje, dijeta, glad, žena, dijeta, mršavljenje, načini, ravan trbuh, način, 7 dana, un dijeta, dijeta, mršavljenje, debljanje, mršavljenje, žena, dijeta, dijeta, paradajiz, dijeta, pećinski ljudi, dijeta, oprez, mršavljenje, užitak, strategija, dijeta, proteini, prehrana, višak kilograma, Strah od ugljikohidrata, karbofobija, integralnog brašna, riža punog zrna, dijabetes, ugljikohidrati, normalan rad organizma, gubljenje kilograma, mitovi o mršavljenju, FastDiet, manjkavost prehrane, hrana, dijabetes, ko
Jedite manje, vježbajte više. To je osnovni recept za mršavljenje i mi ga svi već dobro znamo. Dakle, ako želimo smršaviti i ako znamo formulu, zašto to onda ne možemo učiniti?

Predanost je važna - u stvari, ona je ključna - ali to je samo početak. Prava tajna uspješnog mršavljenja je da prevladate onaj jaz između toga što želite i poduzimanja akcije da to zaista i učinite. Vi imate želju, sve što vam je potrebno je dobar plan.

A tu ćemo vam pomoći mi, i radi se zaista o savjetima isprobanima iz prve ruke.

Strategija br.1: Budite precizni

Kad si postavljamo ciljeve koji su pre-okvirni, na primjer: "Želim smršaviti", nećemo uspjeti. Motivacija se događa kada vaš mozak uoči razliku između stanja gdje jeste i onog gdje želite biti. Kad ste precizni i konkretni po pitanju svog cilja (želim smršaviti 8 kilograma) ta je razlika jasna i vaš mozak se počinje baviti tim problemom koristeći svoju pažnju, memoriju, trud, snagu volje... Jasan cilj trebao bi izgledati otprilike ovako: Želim imati 60 kilograma. Sada imam 68 kila, dakle trebam izgubiti osam kilograma."

Budite što precizniji, to vam daje jasnoću jer ste jasno odredili kako uspjeh izgleda. To znači više motivacije - i bolje šanse za uspjeh.

Strategija br. 2: Stvorite "što ako" plan

Kad se susretnemo s neočekivanim iskušenjima - odlazak na poslovni ručak, otvorena čokolada... - na kraju pojedemo te stvari i sami sebi sabotiramo cilj koji smo si postavili. Najbolji način koji garantira da ćemo odabrati prave stvari je da smislimo "što ako" plan:

"Ako vidim otvorenu čokoladu, otići ću i uzeti samo jednu kockicu crne čokolade."

"Ako sam na poslovnom ručku naručit ću samo meso s roštilja i salatu."

Istraživanja predlažu da smišljanje ovakvih planova povećava šanse da postignete svoj cilj za čak tri puta!

Strategija br. 3: Pratite svoj uspjeh

Da biste se držali podalje od onog jaza između vaših želja i poduzimanja konkretne akcije da to zaista i učinite, pratite svoj napredak. Unaprijed na kalendar zacrtajte nekoliko mini ciljeva. Upišite i dane kada planirate vježbati.

I još jedna stvar: kad mislite o napretku koji ste postigli, ostanite fokusirani na svoj cilj i koliko vam je još potrebno da ga postignete. Ako želite smršaviti dvanaest kilograma, a do sada ste izgubili pet, mislite na onih preostalih sedam. Kada se počnemo previše tapšati po leđima zbog uspjeha koji smo postigli često se dešava da se previše opustimo i počnemo zabušavati i na kraju nikada ne postignemo cilj.

Strategija br. 4: Budite realistični optimist

Koliko god mi to željeli i nadali se tome - mršavljenje nije lagano. Važno je biti svjestan toga.

Vjerovati da ćete uspjeti je ključno, ali vjerovati da ćete lako uspjeti (možemo to nazvati i nerealističnim optimizmom) je recept za neuspjeh. Ne vjerujete nama? Pitajte žene, sve pretile, koje su za jedno švedsko istraživanje ušle u program za mršavljenje. Sve one koje su mislile da će lako izgubiti kilograme, na kraju su izgubile 12 kilograma manje od onih koje su znale da će biti teško. Osobe koje su bile uspješnije u mršavljenju ulagale su više truda, unaprijed su planirale kako se nositi s problemima i ustrajale su kada im je bilo teško.

Zato nemojte zaboravljati na svoje brige - one vam mogu pomoći da se pripremite za izazove pred vama.

Strategija br. 5: Ojačajte svoju snagu volje

Kapacitet samokontrole je kao mišić: varira od osobe do osobe i trenutka u životu. Vi ga možete ojačati, a isto tako, ako pretjerate (kao nakon prenapornog treninga) može vam puknuti.

Da biste ojačali snagu volje odaberite bilo koju aktivnost koja traži da nadjačate impuls za prejedanjem ili jedenjem hrane koja vam je zabranjena (slično kao što biste se uspravili kada vam je impuls da budete pogrbljeni) i uvedite ju u svoju dnevnu rutinu. I krenite malim koracima. Umjesto da se odreknete svega preko noći, počnite s eliminacijama i svaka dva dana eliminirajte "uljeze" iz svoje prehrane. Počnite recimo s čipsom, smokijem ili drugim omiljenim grickalicama kojih možete smazati cijelu vrećicu i zamijenite ih voćem, svježim povrćem ili zdravim orašastim voćem.

Izgubiti kilograme neće biti lako, posebno na početku. No držite se i s vremenom sve će postati lakše jer će vaš kapacitet samokontrole rasti. I ne odustajte kad vaga stane, ustrajte i uskoro ćete postići svoj cilj!

Izvor:zena.hr