5 namirnica koje ne biste smjeli jesti (i piti) ako želite imati ravan trbuh

5 namirnica koje ne biste smjeli jesti (i piti) ako želite imati ravan trbuh

U tom slučaju postoje određene vrste hrane koje biste trebali izbjegavati, a o kojim je točno namirnicama riječ provjerite u članku.

Autor : Zadovoljna.hr

1. Crveno meso
Ako želite pojačati unos proteina i ostati na dijeti koja ima niski udio ugljikohidrata vaše namjere su dobre. No, ako taj protein dobivate iz krivih izvora to bi moglo onda čak imati i obrnuti efekt te stvoriti masne naslage na trbuhu. Stoga se pridržavajte proteina poput ribe, piletine i puretine, a iz dijete izbacite crveno meso.

2. Šećer
Već je poznato kako šećer ima negativne učinke na tijelo, pa tako i ne čudi da je povezan s viškom masnih naslaga na trbuhu. Vječno izbjegavanje šećera poprilično je teško tako da se s vremena na vrijeme možete počastiti. Zapravo je najvažnije da pripazite na količinu dnevnog unosa šećera u organizam.

3. Alkohol
Iako crno vino ima određene zdravstvene koristi, nažalost kalorije iz alkoholnih pića jednim dijelom budu pohranjene kao masne naslage u trbuhu. To ne znači da trebate prestati konzumirati alkohol uopće, već samo trebate biti umjereni.

4. Procesirana hrana
Poznato je da je procesirana hrana loša za organizam jer sadrži visoke količine natrija i šećera, no postoji još jedan razlog zašto bi se takve namirnice trebale izbjegavati. Naime, one često sadrže i dodane trans-masne kiseline. Te kiseline služe za produljivanje vijeka trajanja namirnica, ali uzrokuju i višak masnih trbušnih naslaga. Doznajte i kojih 5 namirnica trebate jesti ako želite ravan trbuh.

5. Mliječni proizvodi
Većina nas obožava ove namirnice, no ako želite što ravniji trbuh njihova konzumacija treba biti što umjerenija. Naime, sir može sadržavati zasićene masti koje onda negativno djeluju na izgled trbuha. Također, ljudi s godinama znaju imati problema s probavljanjem laktoze u mliječnim proizvodima koja može uzrokovati razne probavne smetnje poput nadutosti.