5 biljki za spavaću sobu koje 'liječe' nesanicu

biljke, spavaća soba, san

1. Areka palma

Ova biljka pročišćava zrak, uklanja toksine i ugljični dioksid. Uz to ovlažuje zrak, zbog čega je osobito poželjna u zimskim mjesecima kada nam se zbog grijanja suši grlo, nosnice i drugi dijelovi tijela, i zbog čega teško padamo u san.

2. Aloe Vera

Ljekovitost ove biljke dobro je poznato mnogima, a od nje se izrađuju i najrazličitiji preparati za njegu kože. Aloe Vera je netipična biljka koja tijekom noći izlučuje kisik, pa ju je dobro držati u spavaćoj sobi. Uz to ima pozitivne učinke na imunitet pojedinaca. Otkrijte kojih 10 biljaka nazivamo zelenim supermenima, jer ih je nemoguće uništiti.

3. Fikus Benjamin

Ovo je broj 1 u svijetu biljaka koji pročišćuju zrak. Fikus Benjamin uklanja čak 70 posto benzena, amonijaka i toluena te drugih nečistoća iz zraka koje izlučuju sintetički materijali loše kvalitete iz kućnog namještaja. Ovaj fikus unaprijedit će san osoba koje obitavaju u sobi u kojoj se nalazi, ali će i ukrasiti cijeli prostor.

4. Svekrivin jezik

Biljka je dobra za dišni sustav i imunitet tijela. Smanjuje glavobolje i snižava krvni tlak, a poput aloe vere neutralizira količinu ugljičnog dioksida u prostoriji tijekom noći. Zasigurno ćete se puno bolje odmoriti s ovom biljkom u blizini spavaće sobe. Saznajte 4 rješenja koja će uvenulom sobnom bilju vratiti život.

5. Nefrolepis

Ova kućna paprat je bogata esencijalnim uljima, flavonidima i drugim korisnim tvarima koji umirujuće djeluju na živčani sustav. Nefrolepis vam pomaže nositi se s posljedicama stresa, a kao rezultat toga osigurava vam lakše tonjenje u san.

Izvor: zadovoljna.hr